- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă un porumb fiert pe litoralul românesc. Românii nu se mai înghesuie să-l cumpere

01 Jul, 22:25 • Lupu Alexandra
Românii rămân în continuare șocați de prețurile practicate pe litoral. Iată cât a ajuns să coste un porumb fiert.
Cât costă un porumb fiert pe litoralul românesc. Românii nu se mai înghesuie să-l cumpere

Românii au avut parte de un șoc atunci când au aflat cât costă porumbul fiert pe litoral! Turiștii fac calcule serioase înainte să-l cumpere, mai ales dacă au și 3-4 copii, relateaza impact.ro.

Cât costă un porumb fiert pe litoral

Anii trecuți, orice român își permitea să-și cumpere un porumb fiert pe litoral. Acum, el a devenit ceva de lux. Cu banii dați pe porumb, o familie cu 3-4 copii și-ar putea cumpăra un meniu la prânz.

Un știulete de porumb a ajuns să coste nu mai puțin de 10 lei. Mulți dintre români ajung să renunțe la a mai cumpăra un porumb fiert pe plajă, atunci când află cât costa.

Citește și despre: Staţiunea de pe litoralul românesc care a întrecut Mamaia la preţuri. O familie cheltuieşte un salariu mediu pentru o săptămână la malul Mării Negre

În Dăbuleni, pe lângă pepeni, agricultorii cultivă şi porumb dulce. Este mai scump și mai pretențios. Agricultorii trebuie să îl crească în solarii pentru a putea ieși cu el pe tarabe din prima lună de vară.

Tocmai din acest motiv, prețul este unul mai mare. Până acum câțiva ani, cultura de porumb zaharat era exotică pentru fermele din țară. Cultura a fost adoptată de mai mulți fermieri. Doar un kilogram de boabe dulci pentru semănat ajunge la 50 de lei, în comparație cu 16 lei cel clasic.

Porumb fiert
Porumb fiert

Este un soi care are nevoie de îngrijire specială și se face timpuriu. Producătorii abia îşi scot investiţia. Porumbul se vinde cu un leu de la producători, dar cu toate acestea, se scumpește de 10 ori până să ajungă pe plajă. Românii trebuie să știe că specialiștii în sănătate publică trag un semnal de alarmă.

Experții spun că porumbul se poate umple de bacterii periculoase, dacă este ținut prea mult timp la soare. El poate veni și cu o doză de Salmonella, Stafilococ auriu sau E. coli.

Românii care vor să meargă pe litoral trebuie să se pregătească să scoată mulți bani din buzunare, mai ales dacă vor să mănănce la restaurant. În plin sezon, prețurile au explodat. La un restaurant mediu din Mamaia, o familie cu 2 copii ajunge să plătească 200 – 250 de lei doar pentru felurile principale.

Românii care vor să mănânce o porție de 200 de grame de tochitură dobrogeană cu 50 de grame de mămăligă trebuie să plătească 59.90 de lei. În nordul litoralului românesc, tarifele practicate sunt foarte mari. Oamenii aleg să se orienteze către alte stațiuni. Chiar și acolo, prețul unui prânz te poate surprinde.

Te-ar putea interesa și: Cât a ajuns să coste o tochitură dobrogeană cu mămăligă în Mamaia. Turiștii trebuie să plătească o avere pentru mâncarea de pe litoral