- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste o tochitură dobrogeană cu mămăligă în Mamaia. Turiștii trebuie să plătească o avere pentru mâncarea de pe litoral

28 Jun, 22:55 • Lupu Alexandra
Cât costă o tochitură dobrogeană cu mămăligă, în staţiunea Mamaia. Românii trebuie să pregătească mulți bani pentru vacanța de pe litoral.
Cât a ajuns să coste o tochitură dobrogeană cu mămăligă în Mamaia. Turiștii trebuie să plătească o avere pentru mâncarea de pe litoral

Românii rămân din ce în ce mai surprinși în fața prețurilor pe care le practică unii comercianți din Mamaia. Turiștii trebuie să se pregătească să bage mâna adânc în buzunar pentru mâncarea de pe litoralul românesc, relatează antena3.ro.

Cât costă o tochitură dobrogeană cu mămăligă

Românii care urmează să ajungă în vacanță pe litoralul românesc trebuie să se pregătească să bage mâna adânc în buzunar, dacă vor să mănânce la restaurant. În plin sezon, prețurile pare că au explodat.

La un restaurant mediu din stațiunea Mamaia, o familie cu 2 copii ajunge să plătească 200 – 250 de lei doar pentru felurile principale. Și „surpriza” nu se oprește aici! Turiștii care vor să mănânce o porție de 200 de grame de tochitură dobrogeană cu 50 de grame de mămăligă trebuie să plătească 59.90 de lei.

Citește și despre: Staţiunea de pe litoralul românesc care a întrecut Mamaia la preţuri. O familie cheltuieşte un salariu mediu pentru o săptămână la malul Mării Negre

Tarifele foarte mari, practicate în nordul litoralului românesc, îi sperie pe turiști. Românii aleg să se orienteze către alte stațiuni. Dar chiar și acolo, prețul unui prânz te poate lua prin surprindere.

Acest lucru i s-a întâmplat și unui bărbat, care a ales să-și petreacă vacanța în Eforie Nord. La o terasă, românul și-a comandat o porție de cartofi, una de cârnați și una cu ceafă de porc. A rămas șocat când a venit nota de plată. Bonul fiscal arată că, doar pentru porția de cartofi, a plătit 50 de lei.

Pe bonul de plată era specificat că bărbatul era taxat pentru o porție de 1 kilogram de cartofi. Pe lângă faptul că erau greșite cantitățile, pe bon nu apăreau toate felurile de mâncare pe care clientul le-a solicitat.

Tochitură dobrogeană cu mămăligă
Tochitură dobrogeană cu mămăligă

În Mamaia, turiştii aleg în număr tot mai mare varianta restaurantelor cu autoservire. Motivul? Este mai ieftin!

„Am luat o porţie de piure cu aripioare, un piure cu cârnaţ. 70 de lei. Sunt exagerat de mari!”, spune un turist.

„Faţă de anul trecut, mai scumpe. Acum, ce să faci, luăm un prânz, omul tot trebuie să mănânce”, completează alt turist.

„Avem şi meniul zilei, ciorbă la alegere, cartofi prăjiţi cu şniţel şi salata, 39 de lei”, declară Cristina Croitoru, manager autoservire.

În comparație, cea mai accesibilă stațiune de pe litoral rămâne Eforie Nord.

„E o staţiune pentru tot românul. M-am simţit extraordinar, o săptămână am stat”, afirmă un român.

„O ciorbă de văcuţă, un şniţel cu cartofi şi o sălăţică, la 52 de lei”, spune un alt turist.

Vezi și: INCREDIBIL! Cât de mult suferă românii. Berea de pe litoral, la prețuri colosale în Mamaia