- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât te costă o zi la schi în stațiunile montane din România, Austria şi Bulgaria

26 Dec, 16:02 • Stefan Simion
Cât te costă o zi la schi în România faţă de Austria şi Bulgaria. În curând va începe sezonul de ski, iar pasionaţii acestui sport vor umple pârtiile din România sau de peste hotare. La noi în ţară, preţurile pentru un skipass sunt, în acest sezon, mai mari decât în alte părţi.
Cât te costă o zi la schi în stațiunile montane din România, Austria şi Bulgaria

Cât te costă o zi la schi în stațiunile montane. Anul acesta, unele staţiuni montane din România concurează chiar și cu cele din Austria în ceea ce privește costurile. Mai exact, majorarea este între 25 şi 30% faţă de tarifele anului trecut.

Concret, la Sinaia, un skipass de o zi costă între 210-230 de lei pentru un adult, de la 120 lei cât era în 2021. Pentru un copil, skipass-ul este cuprins între 135-150 de lei. Totodată, există posibilitatea de a plăti doar pentru 4 ore: 170/190 de lei de adult și 125/135 lei de copii.

Potrivit administratorilor domeniului schiabil de la Sinaia, majorarea tarifelor s-a produs este o reacţie în lanț la scumpirile electricității şi carburanților. Totuși, spun ei, preţurile puteau fi şi mai mari, şi dau de înţeles că turiștii ar trebui să fie mulțumiți.

Cu astfel de scumpiri, de aproape 100%, nu ştiu dacă 30% e o scumpire mare. Pe de altă parte, ni se cere dezvoltare, dar ni se cer şi preţuri mici. Este clar că nu putem împăca aceste doleanțe, spune un director companie administrare domeniului schiabil de la Sinaia, potrivit observatornews.ro.

Cât te costă o zi la schi în stațiunile montane din România, Austria şi Bulgaria

Sinaia este una dintre cele mai scumpe stațiuni pentru schi în acest an în România, preţurile de aici concurând aproape cu cele din Austria, scrie economedia.ro. În Kitzbühel cu permisul de schi de la SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental prețul variază în funcție de sezon: în extra-sezon este de 54 de euro pentru un adult, adică circa 265 de lei, și pentru copii 27 de euro (132 de lei), iar pentru sezonul de vârf prețurile ajung la 60 de euro (295 lei) pentru adulți și 30 de euro (147 de lei) pentru copii.

Cele nouă orașe din regiune – Ellmau, Going, Scheffau, Söll, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Westendorf și Brixen im Thale – au format o alianță de schi, iar SkiWelt este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din lume și a fost desemnată cea mai ecologică stațiune de schi în 2019.

Citeste si Autoritățile din Sinaia, atac la buzunarele turiștilor! O urcare cu gondola în weekend va costa o familie 610 lei, mai mult decât un bilet de avion la Paris

Nici preţurile din Predeal nu sunt mai prejos decât cele din Sinaia. Mai exact, în această staţiune, un adult trebuie să plătească pentru un skipass 230 de lei, iar un copil 110 lei. Există, însă, și opțiunea de a plăti pentru doar 4 ore: 170 lei adulți și 80 de lei copii. În 2021, puteai cumpăra skipass-ul în Predeal cu 225 de lei (aproximativ 45,46 euro).

Preţuri în Poiana Braşov mai mici decât la Predeal şi Sinaia

Cât te costă o zi la schi în stațiunile montane. În Poiana Brașov, cunoscută drept una dintre cele mai scumpe staţiuni montane, prețurile anul acesta sunt chiar mai mici față de Predeal sau Sinaia. Skipass-ul pentru adulți costă 170 de lei, iar pentru copii 100 lei. Dar dacă crezi că îţi sunt suficiente doar 4 ore de schiat, atunci skipassul te costă 125 de lei. Preţul unui skipass valabil 4 ore pentru copii este 75 de lei.

În cea mai populată staţiune de schi din Bulgaria, Bansko, prețurile sunt și mai mici decât în România și Austria. Mai exact, pentru un skipass costul este de 90 de leva (226 lei) pentru adulți, 45 de leva (114 lei) pentru copii între 7-12 ani și 80 leva (201 de lei) pentru studenți, elevi de liceu și pensionari.

Citeste si 65% dintre români preferă să își facă vacanțele la noi în țară deși de cele mai multe ori este mai scump!

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult