- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât te costă să faci școala de șoferi în 2024. Actele de care ai nevoie pentru categoria B

21 Jan, 10:12 • Bumbeneci Diana
Ai în plan să faci școala de șoferi în 2024? Cât costă să ajungi șofer.
Cât te costă să faci școala de șoferi în 2024. Actele de care ai nevoie pentru categoria B

Școala de șoferi s-a scumpit! Românii care au în plan să obţină permisul auto categoria B, în 2024 trebuie să scoată din buzunar o sumă destul de mare.

Cât costă să faci şcoala de şoferi în 2024? Ei bine, aceasta este una dintre întrebările pe care mulţi tineri, şi nu numai, o au pe buze atunci când vor să urmeze o şcoală de şoferi şi să obţină permisul auto categoria B. În acest sens, iată cât trebuie să scoată din buzunar, în 2024, toţi cei care doresc să urmeze o şcoală de şoferi.

În mod normal, prețurile diferă în funcție de școlile auto avizate disponibile pe piață, de modelul maşinii, dar şi dacă aceasta are cutia de viteze automată sau manuală.

De ce acte ai nevoie pentru şcoala de şoferi categoria B în 2024

  • carte de identitate a cursantului;
  • cazier judiciar eliberat de orice secţie de poliţie cu menţiunea „Examen Auto”;
  • fişa medicală;
  • test psihologic.

Acte necesare pentru susţinerea examenului auto categoria B în 2024

  • fişă şcolarizare eliberată de către şcoala de şoferi;
  • cerere de prezentare examen;
  • cazier judiciar cu mentiunea „Examen Auto”;
  • chitanţă pentru taxă permis. Se poate plătii direct la ghiseul DRPCIV;
  • copie carte de identitate cursant;
  • viză medicală.

Cât costă să faci şcoala de şoferi categoria B în 2024

În general, şedinţele teoretice, adică cele în care cursantul îşi însuşeşte legislaţia rutieră, durează 24 de ore. Acest număr de ore poate fi împărţit pe mai multe zile, în funcţie de preferinţele cursantului.

Ai mai putea citi: Probleme în discuțiile cu marile magazine. Prețurile la alimente pot exploda de la 1 februarie. Ce propuneri se fac

Școala de șoferi
Școala de șoferi

Atunci când vine vorba despre orele practice pentru şcoala de şoferi categoria B în 2023, acestea sunt în număr de 30 de ore. De asemenea, şi acestea se împart în funcţie de disponibilitatea maşinii, a instructorului auto, dar şi a cursantului.

Unele şcoli de şoferi permit ca plata să se efectueze şi în rate, întrucât sumele sunt destul de mari, în timp ce altele vin în încurajarea tinerilor, a studenţilor sau a şomerilor cu reduceri avantajoase, în baza adeverinţei sau a talonului.

Potrivit paginii de internet a unei școli de șoferi din Capitală, în 2024, prețurile nu scad sub 2.000 de lei pentru şcoala de şoferi și nu depășesc 3.000 de lei. Acest cost include prețul cursului de legislatie rutiera și prețul cursului auto practic.

Pe lângă această sumă, cei care vor să facă şcoala de şoferi în 2024 trebuie să mai scoată din buzunar încă 150 de lei pentru avizul medical, 250 de lei pentru taxa de înscriere şi 250 de lei pentru închirierea maşinii în ziua examenului. Pentru cei care au nevoie de ședințe suplimentare, acestea costă peste 100 de lei/ora.

Ai mai putea citi și: O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult