Sezonul estival a început pe litoralul românesc, iar iubitorii de vacanțe se pregătesc să plece în concedii. Prețurile de la finalul lunii iunie 2025 au generat reacții în mediul online, notează Gândul.
Un turist a postat pe rețelele de socializare prețul unui meniu de la o cherhana din Eforie Nord. Unii utilizatori au fost uimiți de tarifele afișate și și-au expus părerile în secțiunea de comentarii. Unul dintre aceștia a spus că i se pare „bizar de mic prețul”, ridicându-i semne de întrebare asupra calității mâncării.
„Mi se pare bizar de mic prețul. Nu știu dacă aș avea curaj… să nu se decarteze încă triplul de atât pe medicamente după aceea”, „Noi suntem de 2 săptămâni și am luat la rând aproape toate restaurantele și meniurile încep de la 25 lei până la 100 lei, iar felul 1 de la 17 lei până la 55 lei, iar felul 2 de la 25 lei la 65 lei, prăjitură începe de la 12 lei, iar apa și sucurile de la 12 lei totul se rezumă la ce restaurant vrei să mănânci”, au spus doi utilizatori la postarea făcută pe Facebook.
În videoclipul distribuit de un turist aflat la Eforie Nord, utilizatorii au ocazia să vadă afișul cu preparatele care pot fi consumate în local. Pe afiș se poate observa că meniul zilei are un preț de 25 de lei. Din meniu făceau parte preparate precum ciorba de pui, șnițelul de pui cu piure de cartofi și două chifle.
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/06/meniul-zilei-litoral-1024x576.jpg)
Alți români s-au declarat nemulțumiți de oferta zilei, susținând că 25 de lei ar fi fost, de fapt, un singur fel de mâncare, și nu un întreg meniu.