- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de români care va primi pachete cu alimente de Paște în 2024. Ce conțin acestea

05 May, 08:01 • Fundeanu Madalina
Ajutoare pentru persoanele vulnerabile. Acestea vor primi pachete cu alimente înainte de Paște.
Categoria de români care va primi pachete cu alimente de Paște în 2024. Ce conțin acestea

De Paște, statul român vine în ajutorul anumitor persoane și le oferă acestora pachete cu alimente. Aceste pachete, aprobate de Ministerul Investițiilor, conțin alimente esențiale care îi va ajuta pe români să treacă cu bine aceste Sărbători, conform Kanal D.

Ajutoare pentru persoanele vulnerabile. Acestea vor primi pachete cu alimente înainte de Paște

Aceste pachete, aprobate de Ministerul Investițiilor, conțin alimente de bază precum lapte, ulei, orez, făină și conserve, având ca scop asigurarea unei mese sănătoase și echilibrate pentru familiile aflate în nevoie.

Cu toate acestea, valoarea acestor pachete a înregistrat o scădere semnificativă în comparație cu anul precedent, ajungând la cel mult 125 de lei în acest an. În contrast, în 2023, valoarea acestora la raft era de 390 de lei. Cu toate acestea, aceste pachete reprezintă o sursă de sprijin vitală pentru familiile cu venituri modeste, oferindu-le acces la alimente de bază înainte de sărbătorile Pascale.

Citește și: Se anunță noi investiții pentru dezvoltarea agriculturii și zootehniei! Florin Barbu aduce veștile bune: „Numai așa vom crește valoarea produselor românești”

pachete alimente
pachete alimente

„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște. Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari.

În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus. Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp.

Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari.

Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a declarat acum un an ministrul Marcel Boloș.

De câte ori pe an vor fi distribuite pachetele cu alimente beneficiarilor

Pachetele cu alimente vor fi distribuite beneficiarilor de două ori pe an, o dată la șase luni, și vor fi destinate persoanelor cu venituri modeste, inclusiv celor care beneficiază de ajutor de incluziune, sprijin pentru familii cu copii sau celor care se confruntă cu situații critice în viață.

Pentru a evalua nevoia reală a acordării acestor beneficii, autoritățile locale trebuie să efectueze o investigație adecvată, astfel încât pachetele să ajungă la cei mai vulnerabili cetățeni.

Beneficiarii vor trebui să se deplaseze personal pentru a ridica pachetele cu alimente de la centrele de distribuire din localitatea de domiciliu, iar autoritățile locale sunt responsabile de alegerea locațiilor pentru aceste centre de distribuție. În ceea ce îi privește pe beneficiarii care nu se pot deplasa, autoritățile locale trebuie să se asigure că pachetele cu alimente sunt livrate la domiciliul sau reședința lor.

Vezi și: Prețul ouălor în 2024. Deși în scădere față de 2023, române la un nivel aproape dublu față de cel din 2021