- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani ar trebui să scoți din buzunar pentru o vacanță de Crăciun în Bucovina. Oferte avantajoase în această perioadă

20 Sep, 16:04 • Cornel Ghimeșan
Mai sunt doar câteva luni până la vacanța de Crăciun. Românii au început deja de multă vreme să caute oferte avantajoase de cazări la munte sau în zone spectaculoase pentru a-și petrece sărbătorile. Bucovina este una dintre cele mai căutate destinații.
Câți bani ar trebui să scoți din buzunar pentru o vacanță de Crăciun în Bucovina. Oferte avantajoase în această perioadă

În ultimii ani, tot mai mulți români au ales să-și petreacă Crăciunul sau Revelionul în Bucovina, departe de agitația din marile orașe. Trendul continuă și în acest an, iar unitățile de cazare vin cu tot felul de oferte.

Citește și Locuințele se scumpesc oficial! Câți bani vor da românii pe case, începând cu 2024

Cât costă o vacanță în Bucovina de Crăciun 2023 

Deși mai sunt doar trei luni până la sărbătorile de iarnă și mulți și-au rezervat cazări încă de anul trecut, încă mai sunt oferte la prețuri avantajoase. Cei care visează la o vacanță de iarnă presărată de tradiții, mâncare tradițională și experiențe inedite se orientează negreșit către Bucovina. Un sejur în Bucovina poate să difere în funcție de pachetul ales. Un sejur all-inclusive, de trei nopți, costă circa 2.000 de lei de persoană.

„Să nu uităm că pe parcursul lunii septembrie există reduceri pentru cei curajoşi şi hotărâţi să facă rezervări timpurii, minus 10, minus 15 la sută din tarifele standard”, a declarat Adi Voican, vicepreședinte ANAT pentru observatornews.ro.

Sunt, de asemenea, și mulți români care aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă în străinătate, departe de casă. Voucherele de vacanță reprezentau o soluție pentru susținerea turismului românesc, iar prin suspendarea lor sau înlocuirea lor cu o sumă de bani, încasările din turismul intern ar putea avea de suferit, printr-o scădere de 35-50%.

Citește și Lovitură pentru românii care au credite în euro. Ratele cresc din nou, după ce BCE duce dobânda de referință la un record absolut

Potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, 20% dintre cei care primesc vouchere de vacanță acum nu își vor mai permite să plece în vacanță.

„Transformarea voucherelor de vacanță în bani cash ar reprezenta o mare greșeală. Nu s-ar mai atinge niciun obiectiv, nici să ajuți ţintit anumite categorii sociale, nici să te asiguri că banii sunt cheltuiți exclusiv pe anumite produse/ servicii, nici că banii rămân în România. Banca Mondială a cerut ca să nu existe acordarea unor sume cash cu facilități fiscale.

În Belgia, unde s-a încercat, de asemenea, transformarea bonurilor de valoare în cash, s-a renunțat la idee fiind considerată discriminatorie, conform deciziei Consiliului de Stat. Voucherele de vacanță au stimulat cererea pentru servicii turistice în România. Eliminarea lor ar duce cu certitudine la o scădere a numărului de turiști care aleg să călătorească în țară și, implicit, la o scădere a veniturilor pentru industria turismului. Practic, ar arunca turismul românesc cu 10 ani înapoi”, a declarat Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, potrivit site-ului oficial.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult