- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți români vor primi voucherele pentru alimente, energie și tichete sociale în 2023? Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul.

07 Jan, 16:30 • Gabriela Andreescu
Premierul Nicolae Ciucă a enumerat, într-un mesaj pe pagina personală de Facebook, măsurile pe care statul le va lua în vederea ajutorării populației defavorizate, și a oferit cifre concete cu privire la numărul românilor care vor beneficia de aceste măsuri.
Câți români vor primi voucherele pentru alimente, energie și tichete sociale în 2023? Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul.

Premierul Nicolae Ciucă a enumerat măsurile de sprijin pentru categoriile vulnerabile pentru acest an, și a explicat că Guvernul va continua să acceseze fondurile europene pentru acordarea acestor ajutoare.

Categoriile vulnerabile vor primi o serie de ajutoare din partea statului în 2023, a dat asigurări premierul Nicolae Ciucă

În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru alimente, anunţă premierul Nicolae Ciucă într-un mesaj pe Facebook. De asemenea, adaugă premierul, aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie şi septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la energie, la nivelul fiecărei gospodării.

Nicolae Ciucă susţine, în postarea de pe rețeaua de socializare, că „o guvernare responsabilă este aceea care are grijă de toţi cei aflaţi în nevoie, prin cele mai rapide şi eficiente modalităţi, fără a destabiliza însă bugetul statului şi fără a stopa investiţiile”.

Premierul Ciucă a enumerat programele de sprijin social care se desfășoară în 2023
Premierul Ciucă a enumerat programele de sprijin social care se desfășoară în 2023

Citește și: Tesla și Google spun că vor produce în masă roboții cu chip de om care să ne ajute în treburile casnice. Cât de aproape suntem de situația ca filmele SF să devină realitate?

Premierul spune că, în contexte economice dificile, datoria unui guvern este de a ajuta categoriile vulnerabile, de aceea Executivul României va continua și anul acesta programele de ajutor începute în 2022.

În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru alimente. De asemenea, aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie și septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la energie, la nivelul fiecărei gospodării, a informat premierul Nicolae Ciucă.

În continuarea postării sale, premierul spune că, pentru cei din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutați cu 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte în anul școlar 2022-2023, iar mamele cu nou-născuți vor primi un tichet social în valoare de 2.000 de lei.

„Programele prin fonduri europene sunt o soluție pe care vom continua să o accesăm în mod inteligent și cu rezultate vizibile pentru români,” mai scrie Nicolae Ciucă

În ceea ce privește fondurile europene, premierul Nicolae Ciucă anunţa vineri că rata de absorbţie a acestora a crescut în 2022 de la 50% la 71% iar la sfârşitul acestui an s-ar putea atinge un grad de absorbţie de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România.

”Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în #România au intrat 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiţii strategice. Adunând şi banii veniţi prin #PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, cea mai mare valoare de la admiterea în UE până acum”, a declarat premierul României.

Citește și: Boicotul companiilor austriece continuă! Încă două instituții de stat își închid conturile la BCR-Erste și Raiffeisen Bank și vor opera doar prin CEC Bank

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult