- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce conține, de fapt, pâinea din Lidl, Auchan, Kaufland, Carrefour sau alte supermarketuri. Avertisment pentru populație

24 Feb, 13:30 • Bumbeneci Diana
Pâinea este unul dintre alimentele nelipsite de la masa românilor însă, în ultimul timp, consumul produselor de panificație a dus la serioase probleme de sănătate, asta pentru că se folosesc ingrediente periculoase. Iată ce conține pâinea din Lidl, Auchan, Kaufland, Carrefour sau alte supermarketuri din România.
Ce conține, de fapt, pâinea din Lidl, Auchan, Kaufland, Carrefour sau alte supermarketuri. Avertisment pentru populație

Pentru că mereu se fac cumpărături în grabă, puțini dintre români mai țin cont de eticheta de valori nutriționale și ingredientele produselor pe care le cumpărăm. Ei bine, specialiștii au anunțat ce conține pâinea din marile supermarketuri din România, anunță Spynews.

Ce conține pâinea din marile magazine din România

Pentru că în ultima perioadă au tot apărut diverse probleme în cazul produselor de panificație, specialiștii trag semnale de alarmă în urma mai multor studii care arată proporțiile enorme de substanțe dăunătoare existente în multe tipuri de pâine din comerț. Pâinea din supermarketuri are un posibil conținut de bromat de potasiu – un posibil carcinogen uman adăugat la făina din multe produse de patiserie.

La ora actuală, bromatul de potasiu este interzis în mai multe țări din Uniunea Europeană. În ciuda avertismentelor în acest sens, bromatul de potasiu este legal pentru utilizare în SUA, iar FDA ( autoritatea pentru alimente și medicamente din SUA) nu l-a mai revizuit cel puțin din 1973.

În cadrul unui nou studiu InfoCons în România, s-a analizat pâinea din supermarketuri precum Lidl și Kaufland sau alte magazine, iar la final au fost constatate nereguli care pot reprezenta un pericol pentru sănătatea consumatorilor.

Raportul InfoCons reliefează faptul că „peste 50% din sortimentele de pâine feliată care se găsesc pe piaţa românească conţin E-uri. Mai mult, patru dintre produsele de panificaţie studiate conţin un număr de 8 E-uri.”

Potrivit sursei citate, analizele au fost realizate cu ajutorul produselor de la România Hypermarche, Auchan, Carrefour, Lidl, Frontera Trading, Grewe, Karamolegos Bakery România, Dobrogea Grup, Boromir, Oltina Impex Prod Com, Velrom, Smart Food Solutions și Vel Pitar.

Doar 26% din produsele testate aveau pe eticheta produselor care este procentul ingredientului principal, făina. Ce este cel mai grav este că în unele situații s-a raportat procent de făină între 26 și 78% din compoziție, de cealaltă parte, amestecul de panificație având o proporție cuprinsă între 66,7 și 69,4%.

Foarte periculoși sunt și aditivii alimentari din pâine, care încă se găsesc în majoritatea produselor. Din produsele testate, peste 50% au avut în compoziție aditivi alimentari. Cei mai des întâlniți sunt următorii:

  • acidul ascorbic (E300) – descoperit la 60% dintre produsele studiate
  • acidul scorbic (E200) – descoperit la 48% dintre produsele studiate
  • propionat de calciu (E282) – descoperit la 40% dintre produsele studiate
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult