- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce pârtii sunt deschise în Poiana Brașov? Temperaturile ridicate îi încurcă pe administratorii domeniilor schiabile

24 Dec, 17:37 • Cornel Ghimeșan
Autorităţile din Braşov anunţă că au deschis pârtia Stadion, destinată copiilor şi începătorilor, fiind pus în funcţiune şi teleschiul care asigura transportul pe această pârtie.
Ce pârtii sunt deschise în Poiana Brașov? Temperaturile ridicate îi încurcă pe administratorii domeniilor schiabile

Autorităţile din Braşov anunţă că au deschis pârtia Stadion, destinată copiilor şi începătorilor, fiind pus în funcţiune şi teleschiul care asigura transportul pe această pârtie. Restul domeniului schiabil al staţiunii Poiana Braşov rămâne închis, din cauza temperaturilor ridicate.

Alte articole: Bomboanele de Crăciun, mai nocive ca şoriciul – bombe calorice pe 100 de grame!

„Pârtia Stadion din Poiana este deschisă. Deşi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (temperaturi ridicate şi lipsa ninsorii) domeniul schiabil rămâne închis, pentru a le oferi copiilor o bucurie de Crăciun, am deschis pârtia pentru copii şi începători Stadion (in spatele telegondolei), inclusiv teleschiul care asigura transportul pe aceasta pârtie”, anunţă, sâmbătă, Primăria Braşov.
Domeniul schiabil al staţiunii Poiana Braşov nu este practicabil, însă administratorii acestuia au depozite de zăpadă în partea superioară, pe pârtiile Lupului, Drumul Roşu si Doamnei.

Ce pârtii sunt deschise în Poiana Brașov? Temperaturile ridicate îi încurcă pe administratorii domeniilor schiabile

„Profităm de fiecare perioada cu temperaturi sub -4 grade pentru a porni instalaţiile de producere a zăpezii artificiale.  Pentru a putea începe amenajarea pârtiilor mai avem nevoie de câteva zile cu temperaturi care să permită pornirea instalaţiilor”, mai transmit autorităţile locale.

Vremea călduroasă încurcă planurile de schi ale românilor

Vor fi temperaturi maxime de 14-15 grade, mai potrivite pentru o zi de Paște, spune Gabriela Băncilă, director în ANM. Totuși, vremea se va mai răci apoi, iar Revelionul va veni cu temperaturi normale pentru luna decembrie, spun prognozele meteorologilor.

„Temperaturi maxime mai ridicate, între 4 și 14 grade, pentru ziua de Crăciun. Este posibil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi puțin mai ridicate decât aceste 14 grade pentru ca, ulterior, după Crăciun, să existe o tendință treptată de scădere a temperaturilor. Cel puțin asta se conturează în momentul de față”, a spus Băncilă la Digi24.

„Există destul de multe discordanțe în unele perioade între prognozele pe care le propun materialele pe care le folosim. O astfel de instabilitate există în soluțiile de prognoză pentru perioada dintre Crăciun și Revelion. Tendința aceasta ar fi, de menținere în primă fază a unor temperaturi mai ridicate, decât în mod normal, pentru ca ușor-ușor acestea să scadă”, a explicat ea.

„Dacă vom ajunge să vorbim despre temperaturi normale, cu aproape 10 grade mai coborâte decât cele pe care le vom înregistra în perioada Crăciunului și care ne duc cu gândul mai degrabă la o zi de Paște, de sfârșit de martie – început de aprilie”, a adăugat meteorologul.

Citește și: Programul magazinelor de Crăciun. Cum mai poți face cumpărături pe 24, 25 și 26 decembrie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult