- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce pensie primește o româncă, după ce a muncit mai bine de 30 de ani. Suma este una rușinoasă. „A fost la Casa de Pensii crezând că e o greșeală”

26 Jul, 16:56 • Lupu Alexandra
Este incredibil cu ce pensie de nimic s-a ales o româncă, după ce a muncit 31 de ani. Suma este una de toată jena!
Ce pensie primește o româncă, după ce a muncit mai bine de 30 de ani. Suma este una rușinoasă. „A fost la Casa de Pensii crezând că e o greșeală”

Sistemul de pensii din România se confruntă cu multe provocări, de la deficiențe structurale și până la fluctuații economice, iar toate aceste elemente pun presiune asupra finanțelor publice, informează ziare.com. Nu este de mirare că sunt ridicate mai multe semne de întrebare, dacă vorbim despre sustenabilitatea pe termen lung. O româncă a muncit toată viața, însă a descoperit în cele din urmă, ajunsă la pensie, că suma primită nu-i ajunge pentru a-și acoperi toate cheltuielile esențiale.

Ce pensie primește o româncă după 31 de ani de muncă

După 31 de ani de muncă, o româncă s-a ales cu o pensie de toată jena. Concret, ea primește o indemnizație lunară de 1.000 de lei, după ce a lucrat pe salariul minim pe economie timp de 3 decenii.

Citește și: Vouchere august 2023. Guvernul anunță cine sunt românii care NU mai primesc banii de la 1 august

Povestea a apărut în mediul online, pe grupul de Facebook Sfaturi de la avocați. Autorul postării spune că, inițial, femeia s-a gândit că este o eroare, motiv pentru care a mers la Casa de Pensii. Cu toate acestea, reprezentanții i-au spus că primește această pensie tocmai pentru că a muncit pe salariul minim pe economie.

„Este normal ca o persoană cu 31 de ani de muncă, cu salariul minim pe economie, ce-i drept, să iasă la pensie cu 1000 de lei? A fost la Casa de Pensii crezând că e o greșeală și i s-a zis că a ieșit cu această pensie pentru că a avut salariul minim.

Credeți că dacă îi dă în judecată are șanse să obțină mai mult?

Mi se pare bătaie de joc ca după atâția ani de muncă să ia atât pensie. Mai bine stăm pe ajutoare sociale”, se arată pe grupul de Facebook Sfaturi de la avocați.

Pensie
Pensie

Tot mai mulți români au reacționat și au lăsat un comentariu la postarea respectivă. Majoritatea persoanelor s-au arătat revoltate de situație.

„Nu, nu e normal să primeșți pensia asta după 30 de ai de muncă, e la fel că pensia pentru unul care a cotizat doar 15 ani tot pe salariu minim de economie, omul a cotizat dublu către stat nu știu cum la unele persoane li se pare normal!”

„Păi asta spun și eu, dar văd că aici deja sunt persoane care o ceartă pe săraca femeie că de ce a muncit pe minimul pe economie. Sper informația unora sunt persoane care muncesc și pe astfel de salarii.

Dacă n-ar munci, n-am avea poate vânzători, îngrijitori, etc. Femeia a muncit, nu a stat la mâna întinsă, dar se pare că cine muncește, primește 3 lei, cine stă și doarme și așteaptă ajutor, primește mai mult..

Se pare că unora li se pare normal”, răspunde autorul postării.

„Sunt de acord că a contribuit puțin, dar totuși, femeia a muncit, nu a stat că alții pe ajutoare sociale și primesc cât ia femeia asta pensie”

„Ideea este că, ies unii la pensie și iau pensie mai mult decât luau salariu când mergeau la serviciu. Asta cum ți-o mai explici???

Dacă omul a muncit, dă-i măcar pensie egală cu salariul minim pe economie, așa ar fi normal, unii iau pensii speciale, iar muritorii de rând, fraierii de serviciu”

„Dacă nu mai există pensie sub 1125, cum să ia 1000? Atât ia și un asistat social. Nu este vină angajatului că patronatul nu vrea să mărească salariile. A muncit totuși și nu puțini ani. Foarte grav că încă mai sunt oameni care gândesc așa”

„Mulți au prins vremea ceaușistă și s-a calculat aiurea salariul de atunci. Mama 35 de ani de muncă a ieșit cu 700 lei. O vecină cu 10 ani de muncă a ieșit cu 1000 lei. Unde e corectitudinea?”, sunt câteva dintre comentarii.

Te-ar putea interesa și: Cum poți să îți încasezi banii după ce ai investit în titlurile de stat TEZAUR. Care e cea mai simplă metodă pe care o ai la dispoziție