- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Ce preparat machedonesc recomandă Mihaela Bilic pe timp de caniculă. Este bogat în nutrienți și gustos

24 Jun, 13:59 • Amarie Giorgiana
În această perioadă, temperaturile ridicate ne taie pofta de mâncare și ne fac să renunțăm la preparatele grele, dar Mihaela Bilic, una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din România, a venit, recent, cu o recomandare savuroasă și sănătoasă.
Ce preparat machedonesc recomandă Mihaela Bilic pe timp de caniculă. Este bogat în nutrienți și gustos

Mihaela Bilic, în vârstă de 55 de ani, este una dintre cele mai cunoscute și apreciate nutriționiste din România. Ori de câte ori are ocazia, aceasta le oferă fanilor sfaturi prețioase privind alimentația, dar și rețete delicioase și sănătoase. Recent, specialista în nutriție a venit cu o recomandare delicioasă și perfectă pentru zilele toride.

Citește și: Care sunt cei doi factori, alții decât mâncarea în exces, care cresc riscul îngrășării. Mihaela Bilic: „Tendința actuală este să mâncăm izolați, fiecare când îl taie capul”

Mihaela Bilic, despre beneficiile piperchi, un preparat tradițional machedonesc

Pe timp de vară, este important să reducem zahărul și grăsimile din alimentație. Din fericire, natura ne oferă numeroase opțiuni, printre acestea numărându-se roșiile, ardeii, vinetele, dovleceii sau fructele zemoase și parfumate.

Mihaela Bilic recomandă renunțarea la prăjelei și sosuri grele și înlocuirea acestora cu supe reci de legume, lactate fermentate, pește, carne la grătar și deserturi răcoritoare ca înghețata sau fructele proaspete. În același timp, nutriționista spune că piperchi este vedeta verii.

Preparatul tradițional reprezintă o adevărată încântare pentru iubitorii de legume și brânzeturi. Rețeta este simplă, dar plină de savoare, fiind moștenită de la oierii machidoni care aveau un adevărat cult pentru brânză.

Pentru a prepara piperchi, avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • ardei kapia copți
  • roșii bine coapte
  • usturoi
  • puțin ulei
  • telemea (din lapte de oaie).

Începem prin prăjirea roșiilor tăiate în cuburi mari într-o tigaie cu puțin ulei și usturoi. Separat, coacem ardeii kapia, îi curățăm de coajă, îi tăiem fâșii și îi punem peste roșii. Amestecăm totul ușor, apoi adăugăm bucățile de brânză, preferabil o telemea sărată, care să contrasteze perfect cu dulceața ardeiului copt.

Ulterior, compoziția se pune într-un vas termorezistent și se lasă la cuptor timp de 10 minute, cât să se rumenească ușor și să se combine aromele. Rezultatul? O tocăniță aromată, perfect echilbirată, care poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca fel principal. Acest preparat poate fi consumat cald sau rece, alături de o felie de pâine de casă sau chiar de o garnitură pentru o friptură la grătar, notează CSID.

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie dulcele ”deștept” care este sănătate curată. Are un ingredient-minune cu proprietăți terapeutice

Urmărește Daily Business pe Google News