- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă cu banii de pe cardurile sociale rămași necheltuiți. Toți românii care beneficiază de ajutor din partea statului trebuie să știe

23 Oct, 22:19 • Cornel Ghimeșan
Românii defavorizați au primit a cincea tranșă din ajutorul pentru alimente pe cardurile sociale. Ceea ce nu știu mulți este ce se întâmplă dacă nu apucă să cheltuiască toți banii intrați pe cardul social.
Ce se întâmplă cu banii de pe cardurile sociale rămași necheltuiți. Toți românii care beneficiază de ajutor din partea statului trebuie să știe

Românii nevoiași au primit deja penultima tranșă din acest an pe cardurile sociale. Sunt peste 2,5 milioane de beneficiari care încasează 250 de lei din partea statului, bani cu care pot achiziționa alimente sau pot plăti mese calde cu ei. Multe persoane se întreabă ce se poate întâmpla în cazul în care nu apuci să cheltuiești toți banii.

Citește și CNAS face anunțul momentului cu privire la serviciile și decontările medicale. „Inițiativa reprezintă un pas semnificativ”

Ultimii 250 de eli din acest an, din totalul de 1500 de lei, vor intra pe card în luna decembrie. Cei care nu cheltuiesc toți banii trebuie să știe că sumele vor fi retrase automat la momentul expirării cardului.

Și alocația copiilor e luată în calcul când se stabilește venitul lunar al familiei

E luată în calcul și alocația copiilor atunci când se stabilește venitul lunar pentru fiecare membru de familie, cu scopul obținerii tichetelor sociale pe card pentru sprijinul educațional pentru preșcolarii și elevii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial. Cei care sunt admiși în program primesc pe card 500 de lei.

Citește și Bani gratis de la stat pentru un milion de români! Vouchere de 7.000 de euro pentru această categorie de persoane

În anul școlar 2023-2024, când se dau 500 de lei din partea statuli, sunt eligibili preșcolarii înscriși în învățământul de stat ce îndeplinesc anumite criterii:

  • au vârsta minimă de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent (copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;
  • au vârsta maximă de 6 ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent:
  • venitul lunar pe membru de familie este maxim 633 lei.

Cine primește cardurile sociale educaționale

Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, care sunt înscriși la cursuri de zi și care fac parte din familii cu venit mediu net lunar de maximum 1.500 de lei, sunt eligibili pentru primirea cardurilor sociale educaționale.

Tichetele de 500 de lei sunt acordate și elevilor din ciclul primar și gimnazial care îndeplinesc condițiile de venit stabilite prin Programul National de Rechizite Școlare.

Reprezentanții unităților de învățământ sunt obligați să anunțe părinții sau reprezentanții legali de condițiile în care se acordă tichetele pentru elevi. Așa cum se întâmplă și în cazul tichetelor sociale, banii necheltuiți sunt retrași când expiră cardul.

 

 

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult