- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă cu banii din PNRR pentru metroul din Cluj. Nicolae Ciucă: „Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor”

08 May, 22:27 • Cornel Ghimeșan
Nicolae Ciucă, Premierul României și Președintele PNL, a anunțat că urmează să semneze contractele pentru metroul din Cluj.Aceste declarații au avut loc în contextul în care premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat despre analiza pe care a realizat-o Banca Mondială și care arăta că România ar putea pierde mulți bani din PNRR.
Ce se întâmplă cu banii din PNRR pentru metroul din Cluj. Nicolae Ciucă: „Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor”

Nicolae Ciucă

, Premierul României și Președintele PNL, a anunțat că urmează să semneze contractele pentru metroul din Cluj. Totodată, acesta a mai explicat că o nouă ordonanță se află în circuit, în ceea ce privește cele 27 de spitale și secții spitalicești noi. Prim ministrul a mai vorbit și despre angajamentul luat de ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a promis că va finaliza proiectul legat de împădurire.

Citește și: Se anunță vremuri bune în România! Inflația e pe cale să se prăbușească! Data când se va produce miracolul

Aceste declarații au avut loc în contextul în care premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat despre analiza pe care a realizat-o Banca Mondială. Conform acesteia, România ar putea să piardă trei proiecte uriașe PNRR. Proiectele vizate sunt: metroul din Cluj Napoca, cele 27 de spitale și secții spitaliceși și respectiv campania de împădurire.

„Unul dintre ele este legat de metroul de la Cluj. Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor. Cel de-al doilea este pe spitale şi avem deja în circuit o ordonanţă prin care să grăbim acest proces. Practic, în PNRR, pentru opt spitale s-a şi semnat. Şi cel de-al treilea este legat de împădurire şi aici am discutat cu domnul ministru Tanczos Barna şi s-a angajat că ne ducem proiectul la îndeplinire”, a răspuns Ciucă, la Parlament, după Congresul seniorilor liberali.

Nicolae Ciucă necesitate digitalizării

Nicolae Ciucă a mai declarat luni că un sistem digitalizat este vital, atunci când ne gândim și punem problema de impozitare progresivă. Acesta a subliniat că în momentul de față, acest concept nu are susținere tehnică, iar această idee ar putea fi reluată abia anul viitor.

„Orizontul de timp este dat de capacitatea de introducere a sistemului digitalizat în interiorul Ministerului de Finanţe astfel încât toate instituţiile care gestionează finanţele să poată să aibă o imagine clară asupra constituirii venitului global. Fără un astfel de sistem, discuţiile despre impozitarea progresivă, în momentul de faţă, sunt fără susţinere tehnică”, a afirmat Ciucă, înainte de a participa la Congresul Seniorilor liberali, întrebat despre impozitul asupra venitului global.

Alte articole: România începe să se pună pe picioare! Exportul a revenit printre atribuțiile țării. Produsele românești din carne ajung acum și peste ocean

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult