- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă cu banii românilor în luna iunie. Când vor ajunge pensiile seniorilor României

10 May, 20:29 • Stefan Simion
Data la care pensionarii din România vor primi pensiile va coincide cu minivacanța de Rusalii. Seniorii își fac griji că vor primii banii cu întârziere. 
Ce se întâmplă cu banii românilor în luna iunie. Când vor ajunge pensiile seniorilor României

Pentru luna iunie, românii primesc din nou zile libere. Implicit, și poștașii, care ar trebui să ajungă cu banii la pensionari chiar în perioada minivacanței de Rusalii.

Astfel, Casa Națională de Pensii a purtat discuții cu Poșta Română cu privire la plata pensiilor în luna iunie 2023. În această perioadă, poștașii vor avea un program special, pentru ca banii să ajungă la pensionari în timp util.

 

Anunț de la Casa Națională de Pensii

 

Deși Guvernul a stabilit ca vineri, 2 iunie, să fie zi liberă nelucrătoare, poștașii vor lucra în această zi.

„Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor. 

Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal.

Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri.

Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, potrivit România TV.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult