- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă cu una dintre cele mai căutate rute de către români în 2024. Reacția oficială a Tarom

05 Feb, 19:41 • Adrian Popovici
Tarom reacționează în scandalul legat de închiderea unei rute foarte solicitate de români. Compania aeriană națională a emis clarificări privind decizia de a închide ruta București - Londra și de a atribui contractul de vânzare a sloturilor corespunzătoare aeroportului Heathrow către Virgin Atlantic, pentru suma de 22 de milioane de lire sterline. Informațiile din spațiul public indicau faptul că această schimbare ar urma să intre în vigoare începând cu sezoanele de vară și iarnă din 2024.
Ce se întâmplă cu una dintre cele mai căutate rute de către români în 2024. Reacția oficială a Tarom

Tarom reacționează în scandalul legat de închiderea unei rute foarte solicitate de români. Compania aeriană națională a emis clarificări privind decizia de a închide ruta București – Londra și de a atribui contractul de vânzare a sloturilor corespunzătoare aeroportului Heathrow către Virgin Atlantic, pentru suma de 22 de milioane de lire sterline. Informațiile din spațiul public indicau faptul că această schimbare ar urma să intre în vigoare începând cu sezoanele de vară și iarnă din 2024, transmite  Antena 3 CNN.

După cum arată comunicatul de presă emis de Tarom, conducerea operatorului aerian neagă informația anterioară conform căreia sloturile de pe Aeroportul din Londra ar fi fost atribuite companiei Virgin Atlantic. Conform noilor informații, Tarom își va menține operațiunile pe ruta București – Londra și în 2024.

În data de 5 februarie, au apărut informații contradictorii în presă legate de atribuirea sloturilor LHR (Aeroportul Heathrow din Londra) ale TAROM către Virgin Atlantic. Se menționează că această informație a fost bazată pe datele preluate din Monitorul Oficial și aprobarea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a TAROM din iulie 2023. Cu toate acestea, comunicatul afirmă că această informație nu mai este actuală și că nu mai produce efecte. Se subliniază, de asemenea, că măsurile de restructurare, inclusiv retragerea din operarea unor sloturi, sunt luate în considerare doar în măsura în care servesc intereselor generale ale companiei și obiectivului său de a deveni profitabilă.

Tarom. Sursă foto: Facebook
Tarom. Sursă foto: Facebook

Citește și: Compania TAROM anunţă anularea a două curse de linie. Ce călători vor fi afectați

De unde au pornit controversele legate de Tarom?

Controversele legate de Tarom  au pornit de la informațiile care indicau faptul că în decizia publicată în Monitorul Oficial, transportatorul național a susținut că a luat hotărârea de închidere a rutei București – Londra „ținând cont de prevederile planului de restructurare al companiei”. Motivul principal al acestei decizii este legat de prezența semnificativă a imigranților români în Marea Britanie. Recent, compania a adoptat aceeași abordare și în cazul altor rute populare, precum Barcelona, Viena sau Munchen.

Informațiile ajunse în spațiul public indicau faptul că, de asemenea, compania și-a vândut sloturile către Virgin Atlantic pentru suma de 22 de milioane de lire sterline, începând cu sezoanele de vară 2024 și iarnă 2024, conform economedia.ro. Magnatul britanic Richard Branson, proprietarul Virgin Atlantic, a fost selectat pentru această tranzacție. Decizia a fost luată în contextul unei schimbări de conducere la companiei, survenită după demisia directorului general Bogdan Popescu.

Te-ar putea interesa și: Programul zborurilor dintre Bucureşti şi Baia Mare a suferit modificări. TAROM a mărit numărul curselor pentru aceasta destinaţie