- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se va întâmpla cu taxele românilor și cu scumpirile alimentelor. Marcel Ciolacu: „Ne-am îndatorat 200 de miliarde de lei într-un an și câteva luni”

26 Sep, 08:39 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu, noi declarații despre taxe și scumpiri. Oficialul promite că România va menține TVA-ul cu o singură cifră prin toate măsurile.
Ce se va întâmpla cu taxele românilor și cu scumpirile alimentelor. Marcel Ciolacu: „Ne-am îndatorat 200 de miliarde de lei într-un an și câteva luni”

Premierul Marcel Ciolacu oferă noi detalii cu privire la taxele pe care le au de plătit românii, dar și cu privire la scumpirile care ar fi luate în calcul pe viitor. Oficialul de la Guvern anunță că instituția pe care o conduce are noi planuri.

Ce taxe vor plăti românii

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, la Antena 3 CNN, despre gaura din bugetul țării noastre, dar și despre taxe și scumpiri. Întrebat cât de mare este gaura din bugetul României, Marcel Ciolacu a spus:

Vezi și: Vești excelente pentru seniori! Marcel Ciolacu confirmă majorarea pensiilor în 2024

Marcel Ciolacu

„Suntem singurul stat european care are un acord de deficit excesiv din Uniunea Europeană, doar România.

Suntem singurul stat care am avut o guvernare care a dus deficitul României la 9,2% , am dus datoria publică de la 37% la peste 50%. Ne-am îndatorat 200 de miliarde de lei într-un an și câteva luni. Din punctul meu de vedere a fost un accident politic al României.

Nimeni nu știe în acest moment unde s-au dus 200 de miliarde de lei. Pentru că a fost pandemia și nu a mai existat colectare. Ca exemplu, am făcut contractări de 1 miliard de euro pentru vaccinuri. Cu acele vaccinuri ne vaccinăm 100 de ani, singura problemă este că ele expiră. Tot felul de cheltuieli fără nicio viziune macro-economică.

Ne-am împrumutat, nu am colectat și am astupat niște bani pe care noi credeam că la un moment dat se întorc. Nu s-a întors niciun ban”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă în discuțiile pe care le-a avut la Bruxelles, a primit ca soluție creșterea TVA-ului în România cu 1 sau 2 procente, Marcel Ciolacu a mai explicat:

„Există rapoarte de la Banca Mondială, de la FMI, de la Comisia Europeană unde există anumite recomandări.

Eu am spus că nu o să cresc TVA-ul la alimente și medicamente. Acest lucru va aduce austeritate ca în 2010.

După o lună de zile în care sunt prim ministru, am reușit să avem TVA cu o singură cifră și o să menținem TVA-ul cu o singură cifră prin toate măsurile”, a mai menționat prim-ministrul.

Vezi și: 4 milioane de pensionari primesc bani mai mulți. Şeful Casei de pensii anunță cine primește un nou sprijin financiar. „Vești bune. În luna octombrie vom acorda”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult