- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai bună ciorbă poate fi gustată într-un singur loc din România! Aceasta seamănă foarte mult cu cea rădăuțeană!

26 Nov, 09:12 • Oprea Alina
Ciorba ciocăneșteană este foarte populară, la momentul actual, în România. Totuși, aceasta poate fi gustată într-un singur loc din România, iar aceasta seamănă cu cea rădăuțeană
Cea mai bună ciorbă poate fi gustată într-un singur loc din România! Aceasta seamănă foarte mult cu cea rădăuțeană!

Sunt anumite preparate culinare care se regăsesc doar în anumite zone din România, iar printre aceste specialități gastrononomice se numără și ciorba ciocăneșteană cu păstrăv afumat. Această ciorbă va putea fi degustată doar la punctele locale gatsronomice și la pensiunile din comuna Ciocănești din județul Suceava. Însuși vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a făcut acest anunț.

Acesta a menționat că ciorba ciocăneșteană este o marcă înregistrată a comunei-muzeu Ciocănești și a fost promovată în cadrul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României.

Ai putea fi interesat și de: Meniul groaznic din „azilele groazei”. Ciorbă lungită cu apă, pâine cu margarină şi câte o felie de parizer

A fost oferită ciorbă la târgul de turism

Ciorbă ciocăneșteană
Ciorbă ciocăneșteană

„Este o ciorbă cu totul deosebită, promovată de noi atât la Târgul ‘Produs în Bucovina’, cât și recent, la Târgul de Turism al României de la București.La Suceava a venit și primarul din Ciocănești, Radu Ciocan, pentru a le oferi vizitatorilor această ciorbă cu păstrăv afumat, iar la târgul de la București a fost foarte apreciată de către cei care au vizitat standul județului Suceava”, a comunicat oficialul Consiliului Județean Suceava, citat de presa din județ., conform celor furnizate de Antena 3.

Acesta a ținut neapărat să precizeze faptul că această ciorbă este ca un cadou culinar al Bucovinei, după o ciorbă rădăuțeană, toochitura bucovineană și tocănița cu hribi.

Mai mult decât atât, cei care sunt foarte pasionați de această arie gastronomică, trebuie să încerce ciorba ciocăneșteană, la popularizarea căreia a pus umărul și primarul Ciocan. Aceasta este preparată din păstrăv afumat, hribi, legume și smântână. Ciorba este iubită de toată lumea poate și datorită faptului că seamănă foarte mult cu ciorba rădăuțeană.

Zona din Suceava ste bogată- din punct de vedere gastronomic, iar acest lucru se poate observa din faptul că foarte multă lume laudă mâncarea din zona respectivă. Totodată, este o zonă foarte vizitată, iar tradițiile românești nu vor putea fi întrecute de nimeni, acest lucru fiind observat din reacțiile oamenilor.

Ai putea fi interesat și de: Mai există prețuri decente pe litoralul românesc?! Câți bani trebuie să cheltuiești pentru o ciorbă de perișoare în Eforie Nord