- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai există prețuri decente pe litoralul românesc?! Câți bani trebuie să cheltuiești pentru o ciorbă de perișoare în Eforie Nord

05 Jun, 12:52 • Cornel Ghimeșan
Nu este un secret că prețurile practicate în România în sectorul turismului sunt destul de piperate. Cei care vor să își petreacă concediul la malul Mării Negre trebuie să fie pregătiți să scoată bani buni din buzunar.
Mai există prețuri decente pe litoralul românesc?! Câți bani trebuie să cheltuiești pentru o ciorbă de perișoare în Eforie Nord

Sezonul estival a început în mod oficial pe malul Mării Negre odată cu mini-vacanța de Rusalii. Mii de turiști au dat fuga pe Autostrada Soarelui pentru câteva ore bune petrecute la soare și în apa mării. Nu mai este un secret faptul că pe litoralul românesc prețurile sunt destul de piperate și că românii trebuie să fie pregătiți să scoată bani buni din buzunar dacă vor să se răsfețe câteva zile în stațiunile de la Marea Neagră.

Citește și: Un antreprenor român de pe litoral a angajat 30 de oameni din Sri Lanka și Nepal. Ce s-a întâmplat la scurt timp

Totuși, se pare că mai există încă locuri care nu au ridicat atât de mult prețurile. Iată  cât costă o ciorbă de perișoare sau de burtă într-un local din Eforie Nord. Aici, turiștii se pot bucura de preparate culinare tradiționale, diverse și la prețuri extrem de accesibile.

Concret, la acest restaurant turiștii se pot delecta cu o ciorbă de perișoare delicioasă, pentru care vor trebui să plătească 15 lei. Meniul este variat, așa că cei care poftesc la o ciorbă de burtă au șansa să își achiziționeze acest prepartat cu doar 17 lei. Ciorba de pește, adorată de foarte mulți români, va costa 16, având același preț cu ciorba de văcuță. Cei care vor să opteze pentru o supă de pui simplă sau o ciorbă de pui a la grec trebuie să  știe că vor scoate din buzunar nu mai puțin de 15 lei.

Și pentru felul principal prețurile sunt cât se poate de accesibile, cel puțin dacă privim comparativ cu majoritatea prețurilor practicate în sectorul HoReCa. De exemplu, pentru o ceafă de porc la grătar, la acest restaurant, vei plăti 16 lei. Și șnițelul de porc, pieptul de pui la grătar, frigăruiile din piept de pui, pulpele de pui dezosatel la grătar și fileul de porc la grătar au același preț. Dacă îți dorești să adaugi și o garnitură, trebui să fii dispus să mai scoți încă 9 lei din buzunar. Poți alege dintre o porție de cartofi prăjiți, o porție de cartofi țărănești, cartofi natur sau orez cu legume.

Care sunt prețurile pe litoralul românesc în 2023

Plajele, localurile, hotelurile și barurile de la malul mării sunt gata să îi primească pe turiști. Anul 2023 vine însă cu prețuri mai mari. Spre exemplu, iată cât trebuie să plătești pentru un șezlong.

Au fost deschise toate terasele şi beach barurile din Mamaia Nord. Însă, întrebarea care stă pe buzele tuturor în această perioadă este legată de prețurile de la malul Nării Negre. Cât vor fi nevoiți să scoată turiștii în acest an din buzunar pentru a se relaxa pe litoralul românesc? Destul de mult, comparativ cu alte țări. În noul sezon estival, prima lună aduce cele mai mici prețuri față de cele care vor urma. Așadar, în 2023, prețul un şezlong costă cel mult 25 de lei pe zi, un cocktail între 30 şi 40 lei, în timp ce o porţie de mâncare costă între 25 şi 55 lei. Pentru platourile cu fructe de mare, acestea sunt de la 100 de lei în sus pentru două persoane.

Ei bine, dacă vorbim despre prețul hamsiilor, la unul dintre restaurantele foarte cunoscute de la Agigea, o porție de hamsie prăjită costă nu mai puțin de 25 de lei/ 200 de grame, acolo unde este inclus și mujdeiul. Mai mult decât atât, un alt restaurant din aceeași zonă are în meniu hamsii cu mujdei, lămâie și mămăligă pe plită la 36 de lei porția de 200 de grame.

Alte articole: Alertă de călătorie pentru români! MAE face anunț de ultimă oră

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult