- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai mare cooperativă din țară reziliază toate contractele cu firme austriece: ”Respectul pentru România valorează mai mult”

13 Dec, 14:16 • Cornel Ghimeșan
Cooperativa ”Ţara Mea” a demarat, începând de astăzi, procedurile de reziliere a oricăror parteneriate cu firme austriece, inclusiv bănci, conturi bancare, virarea salariilor şi alimentarea cu combustibil pentru maşinile companiei. Această decizie vine ca răspuns la votul negativ al Austriei de săptămâna trecută în Consiliul JAI, care a blocat aderarea României în spațiul Schengen.
Cea mai mare cooperativă din țară reziliază toate contractele cu firme austriece: ”Respectul pentru România valorează mai mult”

Cea mai mare cooperativă din țară reziliază toate contractele cu firme austriece. Cooperativa „Ţara Mea”, cea mai mare la nivel național după cifra de afaceri și unul dintre furnizorii strategici ai retailerului german Kaufland, a demarat astăzi, procedurile de reziliere a tuturor contractelor cu firmele austriece, inclusiv bănci, conturi bancare, virarea salariilor şi alimentarea cu combustibil, potrivit Agerpres.

Citește și Prețul laptelui în 2023 este o enigmă! Președintele Cooperativei Agricole Transilvania: „Eu la ora actuală nu pot să dau un preț pentru la anul”

Cea mai mare cooperativă din țară reziliază toate contractele cu firme austriece

Reprezentanții retailerului german au transmis că toţi angajaţii şi partenerii au declarat că sunt alături de România şi că vor duplica acest demers în companiile şi familiile lor.

„Ne pare rău pentru unii dintre furnizori, dar este momentul să ne apărăm ţara şi să o punem mai presus de interesele financiare imediate, precum şi de mofturile de foste imperii. Respectul pentru România valorează mai mult pentru mine, astăzi, decât cifra de afaceri”, a declarat Florin Burculescu, preşedinte Cooperativa „Ţara Mea”.

După cifra de afaceri, „Ţara Mea” este cea mai mare cooperativă agricolă din România şi singura  integrată cu activităţi de la cultivarea legumelor şi creşterea animalelor până la producţia de lactate, conserve, mezeluri şi produse de băcănie, 100% româneşti. Totodată, este unul dintre furnizorii strategici ai retailerului Kaufland.
Reprezentanții cooperativei, care are peste 10.000 de fermieri membri, au anunţat că anul acesta ”Țara Mea” va intra în toate lanțurile moderne de retail.
Reacţia cooperativei vine la scurt timp după ce săptămâna trecută, Austria a votat în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne împotriva aderării Bulgariei şi României la spaţiul Schengen. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat în cosniliul JAI împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei.
Votul Austriei a strârnit un val uriaș de reacțiii negative la adresa sa, nu doar din partea politicienilor, ci și a reprezentanților mediului de afaceri, care au îndemnat la boicotul firmelor austriece care își desfășoară activitatea în România.
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult