- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cele mai spectaculoase destinații pe care le poți vizita toamna aceasta. Sunt aproape de București și ușor accesibile

28 Oct, 23:22 • Cornel Ghimeșan
Dacă ești din București și vrei să te bucuri de ultimele zile de toamnă într-un loc drăguț , există câteva opțiuni de vis, chiar foarte aproape de Capitală. Iată despre ce este vorba.
Cele mai spectaculoase destinații pe care le poți vizita toamna aceasta. Sunt aproape de București și ușor accesibile

Ne aflăm în ultima lună a toamnei, cel puțin din perspectiva calendarului, chiar dacă vremea ne-a surprins cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, România rămâne fermecătoare în această perioadă. Prin urmare, în cadrul seriei noastre „Turist prin țara mea!”, am hotărât să vă prezentăm patru destinații de toamnă aflate la o distanță scurtă de București, cu peisaje care par desprinse din paradis.

Citește și: Kaufland deschide cel de-al 22-lea magazin din București. Marele retailer ajunge la 171 de unităţi la nivel naţional

Este interesant cum unii oameni ezită să călătorească toamna, deși motivele acestei evitări rămân neclare. Cu toate acestea, luna octombrie este, de fapt, momentul perfect pentru a călători în România. În această perioadă, ploile sunt rare, temperaturile sunt plăcute, iar acum, când mercurul în termometre indică chiar și 30 de grade, ar trebui să-ți planifici o escapadă către cele patru destinații de toamnă aflate la îndemâna ta, în apropierea Bucureștiului.

Așadar, dacă încă nu ai un plan pentru acest weekend sau, mai exact, pentru sfârșitul acestei luni, noi îți sugerăm patru destinații toamnale uimitoare la o aruncătură de băț de București. Aceste locuri te vor fermeca cu peisajele lor de vis, chiar și în absența altor atracții notabile.

De la pitorești sate ascunse în frumusețea Munților Carpați la locuri istorice retrase, aceste destinații și obiective turistice te vor familiariza cu o istorie bogată și cu frumusețea naturală a țării noastre.

Pornind în aventura noastră, ne îndreptăm către județul Buzău, unde vom descoperi un loc vibrant, plin de culoare și spectaculos – Lacul Vulturilor. Dacă ești în căutarea unei experiențe de explorare a României, atunci acest loc trebuie să fie pe lista ta de vizitat. Lacul Vulturilor se înalță la 1.420 de metri deasupra nivelului mării, și pentru a ajunge aici, vei trece printr-un traseu cu priveliști de vis prin Munții Siriu.

Această bijuterie ascunsă din județul Buzău oferă o experiență autentică a naturii, iar toamna, te vei bucura de o paletă spectaculoasă de culori ce se întinde pe o suprafață de un hectar și are o adâncime de minimum 2 metri.

Traseul către Lacul Vulturilor necesită aproximativ 166 de kilometri și te va conduce în jur de 4 ore și 20 de minute de la București pe Autostrada București-Ploiești, apoi pe drumul către Buzău. Odată ajuns în punctul de plecare al traseului montan către Lacul Vulturilor, situat la 570 de metri altitudine, va trebui să urmezi drumul de la Crasna către Cascada Urlătoarea, apoi să treci pe lângă Poarta Vântului, până la destinația finală – Lacul Vulturilor.

Alte articole: Grindeanu și-a schimbat deciziile în privința inaugurării Lotului 1 de pe Autostrada București Sud. „Pe lotul 1 al Autostrăzii A0 de Centura Sud-București a început astăzi turnarea betonului”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult