- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cererea a explodat pentru acest domeniu de activitate! Este plătit cu peste 100.000 de dolari pe an!

27 Nov, 20:22 • Oprea Alina
Domeniul securității cibernetice este o industrie în care cererea a explodat, iar cei care aleg să lucreze aici pot beneficia de sute de mii de dolari pe an. Nu este nevoie de diplomă de licență!
Cererea a explodat pentru acest domeniu de activitate! Este plătit cu peste 100.000 de dolari pe an!

Securitatea cibernetică este un domeniu foarte căutat în zilele noastre, iar companiile au nevoie tot mai mare de oameni specializați. Acesta este jobul pentru care cererea a explodat și nu dă semne de temperare. Având în vedere că tot mai multe companii se mută în online, atacurile cibernetice sunt în creştere şi devin din ce în ce mai complexe. FBI a înregistrat o creştere de 300% a numărului de infracţiuni cibernetice raportate de la începutul pandemiei, a comunicat CNBC.

Ai putea fi interesat și de: Tentative de fraudă promovate prin anunţuri sponsorizate pe reţelele sociale. Avertismentul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică

Cel mai căutat domeniu, securitatea cibernetică!

Amenințarea atacurilor cibernetice crește enorm în ultima vreme, iar de aici rezultă și cererea masivă de experți în securitate cibernetică.

Salariul mediu pentru multe locuri de muncă în domeniul securităţii cibernetice depăşeşte 100.000 de dolari. Potrivit BLS, salariul mediu pentru analiştii în domeniul securităţii cibernetice este de 112.000 de dolari, în timp ce salariul mediu pentru managerii în domeniul securităţii cibernetice este de 164.070 de dolari.

Cererea pentru domeniul securității cibernetice a explodat!
Cererea pentru domeniul securității cibernetice a explodat!

La momentul actual, sunt aproape 600.000 de locuri de muncă neocupate în domeniul securității cibernetice în SUA și aproximativ 3,5 milioane de posturi vacante la nivel global, potrivit celor comunicate de Lisa Gevelber, care este director de marketing la Google pentru America, citând o cercetare recentă efectuată a Cybersecurity Ventures.

Securitatea cibernetică este unul dintre cele mai „subestimate” locuri de muncă existente, spune Gevelber.

Se crede că este greu să pătrunzi, deoarece este un rol foarte specializat şi tehnic, explică ea, dar ceea ce nu realizează este că nu ai nevoie de o diplomă de licenţă pentru a obţine un loc de muncă bine plătit – şi odată ce ai obţinut-o, siguranţa locului de muncă este foarte solidă.

„Angajatorii se străduiesc cu adevărat să găsească oameni care se simt confortabil să lucreze în domeniul securităţii cibernetice, dar există o nevoie şi o cerere incredibilă de oameni cu aceste competenţe.”, a declarat Givelber, potrivit businessmagazin.ro.

În acest domeniu este nevoie de profesioniști, în toate industriile ale acestuia, dar există o nevoie deosebit de urgentă în pentru serviciile financiare, al asitenței medicale și al administrației publice, potrivit spuselor lui Givelber.

Pe piaţă există, de asemenea, zeci de locuri de muncă în securitate cibernetică la distanţă, dintre care unele sunt plătite cu peste 200.000 de dolari pe an.

„Securitatea cibernetică este un domeniu interesant, cu multe oportunităţi de creştere. Companiile pur şi simplu nu pot ocupa aceste locuri de muncă suficient de repede”, a concluzionat directorul de marketing al Google pentru SUA, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Românii care doresc să-și dezvolte competențele în securitate cibernetică pot aplica pentru o bursă gratuită în domeniu