- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cererile cetățenilor se îndeplinesc după 20 ani. Stadiul lucrărilor de la „cel mai așteptat drum”: a fost inaugurat tronsonul doi al axei rutiere Iași – Suceava

24 Mar, 22:20 • Lupu Alexandra
Ieșenii și-au strigat oful timp de 20 ani, dar se pare că nu a fost totul în zadar! Lucrările din drumul mult așteptat prind avans. Ultimele informații arată că a fost inaugurat tronsonul doi al axei Iași – Suceava.
Cererile cetățenilor se îndeplinesc după 20 ani. Stadiul lucrărilor de la „cel mai așteptat drum”: a fost inaugurat tronsonul doi al axei rutiere Iași - Suceava

„Cel mai așteptat drum” prinde avans. Ieșenii și-au strigat oful timp de 20 ani, dar așa cum arată ultimele informații, nu a fost totul în zadar: a fost inaugurat tronsonul doi al axei rutiere Iași – Suceava, informează antena3.ro.

Tronsonul doi al axei rutiere Iași – Suceava a fost deschis

Cele mai noi informații arată că a fost inaugurat tronsonul doi al axei rutiere Iași – Suceava, care are o lungime de 22 kilometri. Bucata de drum este prevăzută cu trei poduri reabilitate, dar mai ales, un perimetru înălțat cu aproximativ un metru. Nu în ultimul rând, au fost efectuate mai multe lucrări de consolidare la nivelul lacurilor care s-au realizat în zona respectivă. Drumul are o lățime de 6.5 metri, cu câte o bandă pe sens. Muncitorii au creat șanțuri noi și rigole în interiorul localităților, dar și trotuare pentru pietoni sau podețe pentru accesul localnicilor pe proprietăți.

Citește și: Cel mai mare antreprenor din piața construcțiilor din România a câștigat un contract pe care mulți au pus ochii. Cine se va ocupa de lucrările Drumului Județean Câmpina-Săcele prin Valea Doftanei

Drumul european leagă localitățile Iași și Suceava și va contribui la dezvoltarea comunităților. Astfel, pentru cele 170.000 de persoane care locuiesc în zonă, putem spune că a luat sfârșit calvarul. Timp de 20 ani, ieșenii și-au strigat oful cu privire la circulația din zona respectivă.

„Un drum mult aşteptat pentru că de cel puţin 20 de ani ieşenii şi-au strigat oful referitor la circulaţia pe acest drum. Aproximativ 100 de milioane de euro a însemnat reabilitarea şi modernizarea acestui drum judeţean, acestei axe Iaşi-Suceava care, practic, va aduce dezvoltare tuturor comunităţilor”, declară Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Tronsonul doi al axei rutiere Iași – Suceava a fost deschis
Tronsonul doi al axei rutiere Iași – Suceava a fost deschis

Stadiul lucrărilor al axei rutiere Iași – Suceava urmează să ia avans în continuare. Așa cum arată ultimele informații, cât de curând se vor finaliza încă două tronsoane, mai exact, loturile 1 și 2.

Lotul 1 va fi terminat în câteva luni, iar la fel de bine, lucrările de la cel cu numărul 3 se vor finaliza până la finalul anului. Veștile sunt unele bune, având în vedere întreruperile care au avut loc cu privire la axa rutieră Iași – Suceava.

În ciuda faptului că, încă de la începutul deschiderii licitației au fost depuse patru oferte pentru continuarea lucrărilor, contestațiile au apărut pe măsură. Din acest motiv, procedurile au fost întrerupte până în momentul în care situația a fost clarificată.

Vezi și: Nod rutier de dimensiuni enorme între autostrăzile A7 și A8. Va muta un întreg drum județean