- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciclonul Mediteranean ajunge în România! Este alertă de ninsori și vreme severă în 27 de județe

12 Feb, 10:43 • Bumbeneci Diana
Avertizare meteo ANM de ninsori, vânt și ploi în România! 27 de județe, vizate de codul galben de vreme rea.
Ciclonul Mediteranean ajunge în România! Este alertă de ninsori și vreme severă în 27 de județe

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis mai multe avertizări meteo cod galben de vreme rea în România.

Cod galben de ninsori în România

Prima avertizare meteo ANM cod galben este valabilă astăzi, între orele 10:00 și 18:00.

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h.

Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50…55 km/h.

cod galben de ninsori
cod galben de ninsori

Avertizare ANM cod galben de precipitații și ploi

A doua avertizare meteo cod galben este valabilă de astăzi, ora 14:00, până miercuri, ora 10:00.

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova, se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Vezi  aici: 1000 de lei în plus la pensie pentru o categorie de români. Șeful Casei de Pensii anunță cine primește banii

cod galben de ninsori
cod galben de ninsori

Avertizare ANM cod galben de ninsori
O altă avertizare meteo ANM este valabilă de astăzi, ora 18:00, până mâine, la ora 22:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie), în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Poți citi azi: MADR: 12 milioane de euro GRATIS pentru români. Cine sunt beneficiarii noii scheme de ajutor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult