- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este Bogdan Ivan, cel care va prelua Ministerul Familiei după demisia Gabrielei Firea în scandalul azilelor. Ce a făcut politicianul în trecut

14 Jul, 16:34 • Lupu Alexandra
Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, preia interimatul Ministerului Familiei, după demisia Gabrielei Firea. Ea a anunțat că pleacă din fruntea Guvernului după ce a fost plasată în centrul anchetelor cu privire la „azilele groazei”.
Cine este Bogdan Ivan, cel care va prelua Ministerul Familiei după demisia Gabrielei Firea în scandalul azilelor. Ce a făcut politicianul în trecut

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, va prelua conducerea interimară a Ministerului Familiei, după demisia Gabrielei Firea, informează adevarul.ro. De asemenea, surse din conducerea PSD au menționat că luni, 17 iulie, a fost convocat Consiliul Național Politic în format mixt, urmând să fie hotărâte propunerile pentru conducerea ministerelor.

Bogdan Ivan preia Ministerul Familiei

Bogdan Ivan este cel mai tânăr ministrul din Guvernul aflat sub conducerea lui Marcel Ciolacu. El are 32 de ani și este absolvent de Științe Politice și Administrație Publică (UBB din 2012). A lucrat exclusiv în administrația publică, la Consiliul Județean Bistrița – Năsăud. A fost mai bine de 10 ani consilierul și purtătorul de cuvânt al președintelui CJ și PSD Radu Moldovan până la intrarea în Parlament, în decembrie 2020.

Acum 3 ani a ajuns deputat, pe listele PSD, iar ulterior, a ocupat funcția de secretar la Comisia pentru tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților. Ulterior, a ajuns vicepreședinte al acestei comisii IT. El este cel care va prelua interimar Ministerul Familiei.

Citește și despre: Uriașele declarații de avere ale celor mai bogați membri proaspăt intrați în noul guvern. Unul dintre ei a câștigat 15.000 de lei la jocuri de noroc

„Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi o discuție pe tema situației din azilurile care fac obiectul controalelor cu Gabriela Firea, care și-a depus mandatul din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Șeful Executivului a precizat că și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au legătură cu acest subiect aflat în atenția publică trebuie să își asume pe deplin responsabilitatea și să facă un pas în spate.

Șeful Executivului a transmis Administrației Prezidențiale propunerea de desemnare a ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, ministru interimar al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”, se arată într-un comunicat de presă, transmis astăzi, 14 iulie.

Bogdan Ivan
Bogdan Ivan

Gabriela Firea și-a anunțat demisia de la Ministerul Familiei și Egalității de Șanse într-o postare de Facebook. Ea a argumentat că a luat decizia tocmai pentru ca premierul Marcel Ciolacu să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale pentru români. Firea s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD București.

„Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală”, a scris Gabriela Firea.

„Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general”, a mai scris aceasta.

Înainte de asta, Marius Budăi a decis să demisioneze din funcția de ministru al Muncii. Conducerea interimară urmează să fie preluată de vicepremierul Marian Neacșu. Marcel Ciolacu a confirmat demisia joi dimineață, 13 iulie. Ancheta jurnalistică a Centrului de Investigații Media și Buletin de București a arătat că informații cu privire la „azilele groazei” au ajuns la minister chiar în ziua în care Marius Budăi a preluat conducerea.

„Este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, a afirmat Ciolacu.

Vezi și: Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, demarează rapid digitalizarea. A semnat contractul de finanțare pentru realizarea cloud-ului guvernamental