- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este Marius Neacșu, cel care va prelua Ministerul Muncii, după demisia de răsunet a lui Marius Budăi. Politicianul are un întreg istoric

13 Jul, 12:02 • Stefan Simion
Conducerea la Ministerul Muncii ar putea fi preluată de Marius Neacșu, nimeni altul decât vicepremierul țării. Decizia radicală de pe scena politică va fi luată după ce Marius Budăi și-a dat demisia în această dimineață.
Cine este Marius Neacșu, cel care va prelua Ministerul Muncii, după demisia de răsunet a lui Marius Budăi. Politicianul are un întreg istoric

S-a aflat cine ar putea prelua Ministerul Muncii după demisia lui Marius Budăi survenită în urma scandalului azilelor din România. Momentan va fi numit un interimar la conducerea ministerului, urmând ca ulterior, luni, să se decidă în PSD cine va fi numit ministru cu atribuții depline. Este luată în considerare și aducerea unui tehnocrat, conform unor surse, însă vicepremierul Marius Neacșu va fi cel care va prelua interimatul.

Cine este Marius Neacșu

Viitorul ministru al Muncii va fi numit de PSD lunea viitoare, când va fi organizată o ședință a Consiliului Politic Național. Momentan, Marius Neacșu va prelua funcția de ministru al Muncii, după ce Budăi și-a dat demisia în scandalul azilelor groazei.

Vicepremierul Marian Neacșu este cel care coordonează și avizează toate proiectele de acte normative de la următoarele ministere: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse Ministerul Apărării Naționale Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene Ministerul Sănătății Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Ministerul Muncii și Solidarității Sociale Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Marius Neașcu
Marius Neașcu

Marian Neacșu, fost secretar general al PSD și condamnat penal în 2016, a deținut funcția de Secretar General al Guvernului în Cabinetul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă.

În noul Guvern Ciolacu, vicepremierul fără portofoliu, Marian Neacșu, va coordona structurile din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, adică inclusiv Secretariatul General al Guvernului (SGG) care revine liberalilor.

Structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti.

Vezi și: Prima reacție oficială a premierului Ciolacu după scandalul azilelor groazei. „Să nu facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite va schimba ceva de fond cu aceste controale”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult