- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciucă susține majorarea pensiilor cu 15%. Premierul anunță condiția pentru o astfel de mărire

07 Nov, 20:42 • Bumbeneci Diana
PNL susține majorarea pensiilor cu 15% din 2023, însă trebuie să se țină cont și de bugetul țării. Premierul Ciucă a făcut noi declarații în acest sens.
Ciucă susține majorarea pensiilor cu 15%. Premierul anunță condiția pentru o astfel de mărire

15% ar putea fi noua majorare a pensiilor. După mai multe discuții în actuala coaliție de guvernare, se pare că există o majoritate pentru susținerea creșterii pensiilor. În acest context, președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, în cursul zilei de azi, că liberalii susțin creșterea pensiilor cu 15% dacă bugetul o va permite.

Și PNL susține majorarea pensiilor cu 15%

Au fost zile întregi în care majoritatea dezbaterilor de pe scena politică s-au axat pe majorarea pensiilor românilor. Deși inițial s-a spus că va exista o mărire de maxim 10%, o parte dintre membrii coaliției de guvernare mai speră că se vor putea face majorări și de 15%.

Ciucă susține majorarea pensiilor cu 15%. Premierul anunță condiția pentru o astfel de mărire
Ciucă susține majorarea pensiilor cu 15%. Premierul anunță condiția pentru o astfel de mărire

„Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim acea soluție prin care să acoperim creșterea inflației. Creșterea inflației în momentul de față este de peste 15%. Dacă bugetul ne va permite, propunerea PNL este de 15%”, a spus Ciucă, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Ai mai putea citi și: Metroul către Aeroportul Otopeni prinde contur. Grindeanu: „Ar putea fi gata în 2026! Mi-am cerut scuze ambasadorului Japoniei. În 2-3 săptămâni vom putea anunța câștigătorii licitației!”

Amintim că în ultima zi de weekend, ministrul Muncii Marius Budăi a explicat că la nivel guvernamental se discută despre o majorare a pensiilor cu 10%, plus sprijinirea pensionarilor cu pensii mici și a categoriilor vulnerabile mai ales pe perioada iernii. O decizie finală va fi luată, însă, în cadrul coaliției, iar aceasta va fi anunțată de liderii coaliției de guvernare. În prezent, potrivit lui Budăi, este în lucru bugetul pe anul 2023.

Noi, PSD, nu ne-am schimbat opțiunea. Am spus din august că se impune o majorare de cel puțin 10%. A prezentat și Marcel Ciolacu versiunea pentru o majorare de 15%, aici vorbim despre cei cu contributivitate. Vorbim despre o majorare de 10% și pentru iarnă să sprijinim categoriile vulnerabile.

Suntem în dezbateri, pe ultima sută de metri a bugetului pentru 2023. Trebuie ca aceste majorări să meargă cu alte măsuri (…), prețurile din energie, protejarea locurilor de muncă. Voi rămâne echilibrat și am să fac anunțul final prin intermediul liderilor coaliției.

Suntem pe final cu construcția bugetului și când îl vom depune în primă lectură, în guvern, se va regăsi și suma de bani, cu majorarea punctului de pensiile și intențiile pentru perioada de iarnă”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

Ai mai putea citi și: Se fac plăți către fermieri! Anunțul Ministerului Agriculturii despre microgranturile de 5.000 de euro / fermă!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult