- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Clotilde Armand a fost trimisă acasă de corporatiști! Cum arată rezultatele secțiilor de vot în care românii au votat pentru schimbarea la Sectorul 1

11 Jun, 15:11 • Bumbeneci Diana
Se scufundă corăbiile pentru Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 este nevoit să accepte înfrângerea la alegerile din 9 iunie. Rezultatele din secții evidențiază faptul că și corporatiștii au votat împotriva edilului.
Clotilde Armand a fost trimisă acasă de corporatiști! Cum arată rezultatele secțiilor de vot în care românii au votat pentru schimbarea la Sectorul 1

De la o oră la alta, Clotilde Armand trebuie să accepte tot mai mult că a pierdut alegerile în Sectorul 1, fiindu-i întors spatele chiar la secțiile de votare la care se aștepta mai puțin. Spre exemplu, în cartierul Greenfield la sectia nr. 166, acolo unde locuiesc corporatiștii si middle class-ul sectorului 1, lucrurile nu mai stau la fel ca în 2020. Spre exemplu, aceștia au votat mandatul trecut pentru Clotilde, însă anul acesta au ales să îi întoarcă spatele pentru că nu i-a sprijinit, a blocat cartierul, a închis drumul de acces – Vadul Moldovei și nu a construit școala promisă timp de patru ani.

Clotilde Armand nu a primit voturi în secțiile pe care se baza cel mai mult

Era una dinte puținele secții pe care Clotilde Armand se baza, fiind așadar o înfrângere, fără drept de apel, pentru edilul Sectorului 1. La secția 166, au fost finalizate numărătorile: George Tuta: 567 voturi pentru candidatul aliantei PSD-PNL fata de doar 282 pentru Clotilde Armand.

Citește și: Imperiul „Clotilde Armand” este în cădere liberă. George Tuță, câștigătorul alegerilor din Sectorul 1: „Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”

De partea cealaltă, culmea, Clotilde Armand a obținut performanțe electorale dificil de explicat din punct de vedere legal în zonele cele mai sărace și mai neîngrijite din Sectorul 1. Cel mai evident exemplu este strada Nădăș, o stradă plină de gunoaie în ultimii patru ani, locuită de o comunitate extrem de săracă, cu locuințe precare și fără acces la educație. La secția nr. 8, Clotilde Armand a câștigat 206 voturi, mai multe decât oricare dintre ceilalți contracandidați. În 2020, a obținut doar 120 de voturi, fiind vorba despre o dublare a voturilor în 2024.

Voturile pe care Clotilde Armand le contestă
Voturile pe care Clotilde Armand le contestă

George Tuță: „Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”

Clotilde Armand refuză înfrângerea în fața lui George Tuță, candidatul PNL la alegerile din 9 iunie. Aceasta cere renumărarea voturilor, în timp ce liberalul îi solicită public să recunoască faptul că a pierdut primăria Sectorului 1.

Duminică am fost să asistăm la procesul electoral și nu a fost nicio suspiciune rezonabilă pentru care noi să facem plângere”, a declarat Tuță.

„Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”, a punctat Tuță, acesta spunând că numătoarea paralelă efectuată de reprezentanții partidelor care-l susțin îl indică drept câștigător.

Citește și: Scandal național din cauza alegerilor la Sectorul 1. George Tuță dă de pământ cu Clotilde Armand: „Buletine de vot care vin cu niște autocare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult