- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Clotilde Armand vrea să acorde un „voucher anticriză” de 1.000 de lei fiecărui cetățean din Sectorul 1

10 Oct, 15:00 • Gabriela Andreescu
Bucureștenii din Sectorul 1 ar putea primi un tichet nominal anticriză, în valoare de 1.000 de lei, de la administrația locală. Primarul de sector, Clotilde Armand, propune această măsură pentru a-i ajuta pe locuitori să facă față crizei energetice.
Clotilde Armand vrea să acorde un „voucher anticriză” de 1.000 de lei fiecărui cetățean din Sectorul 1

Clotilde Armand anunță că din banii pe care i-a economisit prin reducerea frecvențelor operațiunilor de măturat și spălat stradal vrea să acorde câte un voucher de 1.000 de lei pentru fiecare cetățean din Sectorul 1.

“Oferim 200 milioane lei locuitorilor Sectorului 1. Este vorba de un sprijin financiar sub forma de tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare locuitor. Ajutorul este nominal. Va primi acest tichet anticriză fiecare locuitor care a împlinit 18 ani. De acest ajutor nu vor beneficia decât cetățenii care au domiciliul în Sectorul 1”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Clotilde Armand a explicat că locuitorii Sectorului 1 pot alege ce fac cu acești bani, destinați investițiilor prioritare pe capitolul energie: izolarea imobilului, achiziția unor panouri fotovoltaice sau a unei pompe de căldură, să-și cumpere sau să-și schimbe centrala de apartament sau de bloc, să-și schimbe ferestrele sau ușa de intrare, să-și înlocuiască caloriferele, iar, acolo unde este posibil, să-și achite facturile la gaze, la curent electric sau la Termoenergetica.

„Toți cetățenii Sectorului 1 vor putea beneficia de un sprijin anti-criză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă. Sprijinul financiar poate fi folosit de cetățeni pentru: achiziția de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, schimbarea de uși și ferestre și în anumite cazuri plata unor facturi la energie,” a scris Clotilde Armand pe pagina sa personală de Facebook.

Clotilde Armand a mai spus că va beneficia de acest sprijin orice persoană cu domiciliul în sectorul 1 al Capitalei, care are cel puțin 18 ani.

Te-ar putea interesa și: Clotilde vrea 100 de mii de euro din PNRR pentru reabilitarea termică a blocurilor și școlilor. Zeci de panouri fotovoltaice pe clădirile din Sectorul 1

Potrivit edilului Sectorului 1, sursa banilor o constituie economiile făcute din contractul cu operatorul de salubriate: 100 milioane de lei pe parcursul anului 2021 și 100 milioane de lei în anul 2022.

Clotilde Armand vrea să acorde un „voucher anticriză” de 1.000 de lei fiecărui cetățean din Sectorul 1
Clotilde Armand vrea să acorde un „voucher anticriză” de 1.000 de lei fiecărui cetățean din Sectorul 1

Pentru a deveni realitate, însă, propunerea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand trebuie să fie votată de Consiliul Local acolo unde există un blocaj politic cu consilierii PNL, informează B365.

„Lansez un apel către toate forțele politice să lase orgoliul de partid și calculele electorale la o parte și să vină în sprijinul cetățenilor votând în viitoarea ședință de consiliu local acest proiect,”  a mai scris Clotilde Armand pe rețelele de socializare.

Această modalitate de a acorda sprijin populației – prin intermediul voucherelor – a fost practicată, în principal, de Gabriela Firea, în perioada în care era primar general. Atât PNL, cât și USR au susținut că modalitatea aceasta de a sprijini populația e inoportună, comentează Spotmedia.

Prezent la conferința de presă susținută de Clotilde Armand, președintele USR București, Vlad Voiculescu, a adus precizări cu privire la politica partidului de ajutorare a cetățenilor pentru a face față inerentei crize energetice.

„La nivel național, USR propune ceea ce implementează (de fapt, ceea ce propune – n.red.) USR acum, la Sectorul 1: un tichet anticriză de 1.000 de lei. Nu este o măsură revoluționară la nivel global.La Viena, fiecare cetățean primește 500 de euro, în tichete, acasă, prin poștă. Este o măsură nebirocratică. Avem o măsură care așteaptă să fie implementată și depinde doar de votul Consiliului Local al Sectorului 1. Oamenii au nevoie de ajutor acum. Aceste tichete vor putea fi folosite pentru plata costului energiei. Dintre vecinii mei din București sunt unii cărora nu le ajunge pensia să își plătească factura”, a precizat Voiculescu.

Conform statisticilor oficiale, beneficiarii anunțatelor vouchere ar fi locuitorii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani, ceea ce înseamnă un număr de 208.000 de persoane.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult