- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cluj – cel mai scump „cămin” românesc. Cât este nevoit să plătească un student pentru o chirie

12 Oct, 10:57 • Oprea Alina
Vrei o chirie scumpă? Cu siguranță o găsești la Cluj. Cel mai scump oraș al chiriilor a devenit o problemă serioasă pentru studenții care nu au prin o cameră la cămin, astfel, fiind nevoiți să plătească sume exorbitante pentru o simplă garsonieră.
Cluj - cel mai scump „cămin” românesc. Cât este nevoit să plătească un student pentru o chirie

Cluj este unul dintre cele mai scumpe oraș din România, iar acest lucru este foarte bine cunoscut. Este dificil pentru studenți să triască în Cluj dacă nu au prins o cameră la cămin, pentru că, în acez caz, aceștia sut nevoiți să plătească sume enorme doar pentru o garsonieră.

Află mai multe despre: Chiriile au explodat din nou în Cluj, înaintea anului universitar. De ce buget are nevoie un student pentru o garsonieră, majorarea este de 20%

Studenți fără cămin în Cluj

Prețurile chiriilor din Cluj e foarte mare și înainte de această situație a stdenților, însă cererea crește și mai mult acum că mulți dintre studenți au rămas făăr cameră de cămin. Astfel, prețurl chiriilor au crescut enorm la Cluj. Este foarte dificil să menții un trai de viață decent în Cluj ca și student, înrucât inflația deja a crescut destul de mult și fiin foarte mulți studenți care studiază la Cluj, nu toți dispun de resursele financiare necesare și nici de cămin.

„Se simte o creștere de aproximativ 15-20%. Prețurile vor stagna. Valul mare de închirieri a fost până la finalul lunii septembrie. Prețurile nu vor scădea, dar nici nu vor crește”, a declarat Iustinian Berindei, agent imobiliar, conform Antena 3.

Anul universitar determină prețurile pentru chirie

Anul universitar este un prilej foarte important pentru proprietarii de garsoniere și apartamente, dar și pentru agenții imobiliari, pentru că aceasta este perioada în care este cunoscut faptul că vor fi mulți studenți care vor rămâne fără oc la cămin și sunt nevoiți să își caute un apartament sau o garsonieră. Cererea fiind foarte mare, aceștia știu că studenții vor veni către ei fără să se gândească de două ori.

Prețurile pentru o garsonieră pornesc de la 400 de euro în zona centrală a Clujjului sau în cartierul Zorilor, iar pentru un apartament, prețurile pornesc de la 650 de euro pentru cel cu două camere, iar pentru trei camere, 800 de euro. Perioada iernii ar putea desemna o scădere a prețurilor.

Află mai multe despre: Atenție! Cât de ușor riști să rămâi pe loc fără locuință. S-a întâmplat în Cluj deja!