- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cod portocaliu de vreme rea în 22 de județe din țară! ANM: România este amenințată cu furtuni și vijelii. Iată zonele afectate

05 Jul, 10:43 • Constantin Cristina
ANM anunță cod portocaliu de furtuni și ploi torențiale în 22 de județe din țară. În același timp, se arată și o alertă de caniculă în sud-estul României.
Cod portocaliu de vreme rea în 22 de județe din țară! ANM: România este amenințată cu furtuni și vijelii. Iată zonele afectate

Cod portocaliu de vreme rea se anunță în 22 de județe din România. ANM avertizează că vor fi furtuni și descărcări electrice, dar și alertă de caniculă în partea de sud-est a României. Potrivit ANM, aceste avertizări vor fi valabile de miercuri ora 12:00 până joi la ora 2:00.

Citește și: Vremea 3-31 iulie. ANM anunță când scăpăm de ploi și caniculă

Cod portocaliu de vreme rea în 22 de județe din țară! ANM: România este amenințată cu furtuni și vijelii. Iată zonele afectate

În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum şi la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat peste 40 l/mp.

În următoarele zile fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi în majoritatea zonelor ţării.

ANM
ANM

Un Cod portocaliu vizează, de miercuri, ora 14.00, până la ora 23.00, tot instabilitate atmosferică accentuată. În zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei şi în nordvestul Moldovei vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat peste 50…70 l/mp.

Judeţele vizate sunt: Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Harghita, Neamţ, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Dolj.

Totodată, o informare meteo în vigoare miercuri şi joi estimează disconfort termic ridicat în regiunile sudice şi estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Va fi caniculă în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei şi în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade.

Alte articole: Un nou pericol se abate asupra României! Meteorologii avertizează că norul de fum provocat de incendiile din Canada ajung și în țara noastră. Când va ajunge fenomenul la noi