- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cod roșu de ninsoare și viscol. ANM anunță zonele care vor fi afectate în continuare de vortexul polar

06 Apr, 13:34 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță că vortexul polar afectează și alte zone din România. Iată unde va continua să ningă.
Cod roșu de ninsoare și viscol. ANM anunță zonele care vor fi afectate în continuare de vortexul polar

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineața, 6 aprilie, o nouă avertizare cod roșu de ninsoare și viscol pentru mai multe localități din județele Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

ANM anunță zonele care vor fi afectate în continuare de vortexul polar

Ninsorile din Moldova se vor muta joi, 6 aprilie, și în centrul țării, în zona Transilvaniei, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu.

Temperaturile vor rămâne scăzute și în zilele următoare, cu minime ușor peste zero grade, cu vânt și cu multe precipitații.

Ninsoare România
Ninsoare România

„Pentru zilele următoare, vorbim în continuare de apariția și menținerea ninsorilor în special în zona de munte și nu în ultimul rând în Moldova, dar și zonele din partea de nord-vest și centru a țării.

Ninsorile se vor transforma, ulterior, în precipitații lichide, după episodul în care vorbim de ninsori, fapt care va conduce la o atenție deosebită, pentru că se va produce fenomenul de polei iar pentru cei care se vor afla în trafic va fi important de cunoscut această situație.

În 2017, în intervalul 17-24 aprilie, am avut în zona Carpaților Meridionali, de Curbură dar și în Moldova un cod portocaliu de ninsori” a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Meteorologii din opt ţări au emis deja alerte meteo, inclusiv de tip cod roşu. Vortexul polar va pune stăpânire treptat peste vestul, centrul, sudul şi estul continentului.

Ai mai putea citi și: COD PORTOCALIU de ninsori în România! ANM anunță zonele afectate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult