- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

COD PORTOCALIU de ninsori în România! ANM anunță zonele afectate

04 Apr, 10:58 • Bumbeneci Diana
Revine iarna în România. Administrația Națională de Meteorologie anunță un cod portocaliu de ninsori.
COD PORTOCALIU de ninsori în România! ANM anunță zonele afectate

Un Cod portocaliu de ninsori abundente în Carpaţii Meridionali şi sudul Carpaţilor Orientali este valabil pe parcursul zilei de marţi, în special la altitudini de peste 1400 metri, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Ninsorile revin în România

Potrivit meteorologilor, în zonele avertizate se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Ninsori România
Ninsori România

Fenomene vizate: ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă. Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 de metri.

În cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55…65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă.

Este valabil și un cod galben de ninsori și strat de zăpadă consistent

Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h. La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

Notă: În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată”,anunță ANM.

Până pe 8 aprilie la ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale.
În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

Ai mai putea citi: Meteo de Florii și Paște 2023. ANM anunță cum va fi vremea până pe 1 mai

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult