- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Compania care lasă mii de români fără loc de muncă! Care este motivul pentru care pregătesc concedieri masive

20 Feb, 11:14 • Cornel Ghimeșan
Vin vremuri grepe pentru românii angajați la această companie! Firma se pregătește să facă concedieri masive, iar posturile respective vor fi închise definitiv.
Compania care lasă mii de români fără loc de muncă! Care este motivul pentru care pregătesc concedieri masive

O veste alarmantă a lovit industria muncii în Europa, dat fiind că Forvia, unul dintre cei mai mari producători de componente auto la nivel mondial, a anunțat planuri ambițioase de restructurare. Compania urmează să facă reduceri semnificative în forța sa de muncă, cu până la 10.000 de posturi urmând să fie eliminate în următorii cinci ani în întreaga Europă. Această decizie vine într-un context în care industria auto se confruntă cu schimbări majore, în special în ceea ce privește tranziția spre vehiculele electrice și o piață auto încetinită.

Citește și: Românii care primesc salarii și de 15.000 de lei pe lună. Salariile lor medii brute pot începe și de la 10.600 de lei

În ceea ce privește operațiunile din România, unde Forvia are o prezență semnificativă, consecințele acestei decizii încă rămân de văzut. În prezent, grupul Forvia angajează peste 5.000 de oameni în cinci fabrici Faurecia și mai multe centre de proiectare și dezvoltare, precum și unități de producție HELLA, răspândite în diverse orașe din țară.

Este evident că impactul acestei restructurări va fi resimțit pe scară largă, atât în cadrul companiei, cât și în comunitățile locale și în economia mai largă. Este de așteptat ca mai mulți producători de componente auto să ia măsuri similare pentru a se adapta la noile realități ale pieței auto și pentru a-și menține competitivitatea într-un mediu în schimbare rapidă.

Concedieri și în Statele Unite ale Americii

Unele dintre cele mai mari mari companii americane au anunţat în ianuarie 2024 planuri pentru a restructura peste 82.000 de locuri de muncă, în creştere cu 136% faţă de concedierile anunţate în decembrie 2023, potrivit Bloomberg.

Mai mult, acest nivel de concedieri nu a mai fost înregistrat într-o lună ianuarie din 2009, când companiile gestionau începutul crizei financiare. Valul de concedieri de la începutul lui 2024 se datorează atât angajărilor excesive din timpul pandemiei, cât şi nevoii de a reduce investiţiile din anumite divizii pentru a investi în altele, cum ar fi inteligenţa artificială.

Alphabet, compania-mamă a Google, concediază sute de oameni care lucrează în echipele de digital assistant, hardware şi engineering, pentru a-şi concentra eforturile către inteligenţa artificială.

Citește și: Family Start 2024. Condiţiile de creditare şi sumele maxime ce pot fi primite

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult