- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Companiile aeriene din România dau startul la angajări. Mii de posturi disponibile pentru români

01 May, 20:55 • Lupu Alexandra
Încep angajările la companiile aeriene! Iată ce posturi sunt disponibile.
Companiile aeriene din România dau startul la angajări. Mii de posturi disponibile pentru români

Companiile aeriene au anunțat angajări pe bandă rulantă. Mii de posturi sunt puse la bătaie la ora actuală, informează adevarul.ro.

Ce angajări fac companiile aeriene

Industria aeronautică s-a pus pe picioare, după pandemie, motiv pentru care companiile din România fac angajări. Tarom a anunțat că pune la bătaie următoarele posturi pentru persoanele interesate: șef departament administrativ și aprovizionare, însoțitor de zbor, tehnician CAMO, planificator CAMO, inginer, mecanic aviație, tehnician aviație B1, auditor mediu, inginer CAMO. Pentru a aplica pentru una din funcțiile menționate, românii trebuie să trimită CV-ul la adresa de email [email protected], alături de o scrisoare de intenție.

În paralel, Ryanair are o singură poziție vacantă, de cabin crew. Postul este disponibil în București, dar cu toate acestea, compania aeriană nu oferă mai multe informații. În ceea ce privește HiSky, compania a informat că este în căutare de însoțitori de zbor, care să aibă cel puțin 18 ani și maxim 35.

Compania aeriană precizează că studiile liceale sunt obligatorii, iar la fel de bine, cele superioare reprezintă un avantaj. Mai mult decât atât, HiSky transmite și următoarele cerințe: engleză fluentă, scrisă, citită (de la B2), licența EASA reprezintă un avantaj, fără tatuaje în locurile vizibile, inclusiv cele cosmetologice pe față, starea de sănătate trebuie să fie foarte bună, pentru a obține ulterior raportul medical.

Te-ar putea interesa și: Aeroporturile din România înregistrează cea mai mare creștere a traficului internațional. Topul celor mai tranzitate companii aeriene

Angajări la companiile aeriene
Angajări la companiile aeriene

Compania aeriană transmite că, pentru ocuparea postului, candidații trebuie să aibă următoarele trăsături: înălțimea minimă de 1.65cm, greutatea corporală să fie proporțională cu înălțimea, persoana care aplică trebuie să fie comunicativă, responsabilă, dedicată și capabilă să lucreze în echipă, iar în cele din urmă, să dețină capacitatea de a se adapta în situații neordinare. HiSky a precizat ce pot obține angajații care vor ocupa postul de însoțitor de zbor:

„Ce își oferim noi? În primul rând – apusuri și răsărituri de neuitat, iar în afară de asta:

  • Un salariu competitiv
  • Un loc de muncă stabil
  • Un mediu de lucru prietenos și multicultural
  • Oportunități de creștere în carieră
  • Reduceri la zboruri și bilete de avion bonus (chiar și pentru familia ta)
  • Noi provocări în fiecare zi”, transmite compania aeriană.

Persoanele interesate pot trimite CV-ul la adresa de email [email protected]. În același timp, Wizz Air a anunțat în vara anului 2021 că are nevoie de 4.600 piloți până în 2030. În ultimii ani, compania aeriană a demarat sesiuni masive de angajări în România.

În plus, în martie 2023, Wizz Air invita piloți experimentați să se alăture companiei pe funcția de comandant prin programul unic „Direct Entry Captain”, conceput pentru persoanele calificate pe aeronave Airbus, care vor urma un program complex de înaintare în grad. Ulterior, acestea pot obține titlul de Comandant și vor putea opera în rețeaua Wizz Air.

„Programul oferă o ocazie excelentă pentru prim ofițerii care vor să facă un pas mai departe în cariera lor de membri ai echipajului de zbor, alături de compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa.

Odată cu extinderea destinațiilor Wizz Air în Europa, Africa și Orientul Mijlociu, viitorii comandanți se vor alătura companiei Wizz Air într-un moment important, plin de ocazii de dezvoltare. Programul de formare este finanțat de Wizz Air pentru a ajuta și încuraja viitorii comandanți în drumul lor profesional.

Candidații se vor afla în procesul de pregătire timp de aproximativ șase luni și se vor alătura Wiz Air în funcția de comandant după finalizarea cu succes a pregătirii.

Programul este conceput într-un mod unic și accesibil din punct de vedere financiar, astfel încât un total de 10.000 de euro este calculat ca parte a obligațiunii programului, care rezultă într-o deducere de 500 de euro pe lună din salariu după finalizarea cu succes a cursului, pe o durată de 20 de luni”, informa compania.

Citește și despre următorul subiect: Hotelierii fac o mișcare importantă. În pachetul de cazare includ prețul biletelor pentru cursele aeriene către Constanța