- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Companiile româneşti pot beneficia de fonduri europene de până la 300.000 de euro pentru listarea pe piaţa de capital. Creşteri de 60% faţă de anul trecut

23 Jan, 22:40 • Fundeanu Madalina
Fonduri europene între 40.000 - 300.000 de euro pentru companiile românești. Sunt creşteri de 50%-60% faţă de finanţările oferite anul trecut.
Companiile româneşti pot beneficia de fonduri europene de până la 300.000 de euro pentru listarea pe piaţa de capital. Creşteri de 60% faţă de anul trecut

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar putea aduce finanţări de până la 300.000 de euro pentru companiile româneşti care plănuiesc să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti, în contextul în care Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a publicat recent ghidul proiectului „Listarea la Bursă a întreprinderilor – Apelul II“, conform Ziarul Financiar.

Fonduri europene între 40.000 – 300.000 de euro pentru companiile românești

Bugetul este de 34,77 milioane de euro, uşor sub cel de 35 de milioane de euro de anul trecut, când apelul autorităţilor a fost primit cu puţin entuziasm de către antreprenori.

De exemplu, în primăvara lui 2023, doar trei companii s-au înscris pentru a obţine fonduri neram­bursabile pentru listare la Bursă prin PNRR, Microfruits, IT Genetics şi Axionet IoT, ţinta fiind de 280 de firme. Finanţările vizate anul trecut erau de maximum 200.000 de euro pentru listările pe piaţa principală şi 25.000 de euro pentru AeRO.

Companiile pot depune cereri de finanţare pe sistemul electronic PNRR între 19 februarie 2024 şi 20 mai 2025 sau până la epuizarea buge­tului, pe baza principiului „pri­mul venit, primul servit“, se arată pe site-ul MIPE, unde se mai menţio­nează că întreprinderile vizate de măsura de ajutor sunt de orice mă­rime, cu capital majoritar privat. Perioada de consul­tare publică este de 20 de zile înce­pând cu data de 17 ianuarie 2024.

Citește și: Granturi de 500.000 de euro, pentru antreprenorii din România și alte țări UE . Cine poate aplica şi care sunt condițiile

companii
companii

Agricola și Safeway – printre cele 21 de companii românești care au primit certificarea Deloitte pentru performanță managerială

Agricola International și Safeway International Impex se numără printre cele 21 de companii antreprenoriale românești care au primit certificarea Deloitte pentru performanță managerială, Deloitte „Best Managed Companies”, potrivit modernbuyer.ro.

Companiile certificate în cadrul celei de-a doua ediții a programului Deloitte Best Managed Companies Romania sunt Agricola International, Autonom Services, BICO Industries, Bog’Art, Cemacon, Dicor Land, Eturia, IB Cargo, Impact Developer & Contractor, One United Properties, OSCAR Downstream, Phylosophy Design, RTC Proffice Experience, Safeway International Impex, Secom Healthcare, Simtel Team și TeraPlast.

Companiile care s-au înscris în program și au obținut certificarea, pentru al doilea an consecutiv, sunt Celco, Lidas, R.D.F. și Romstyl Impex.

Cele 21 de companii antreprenoriale românești, cu o cifră de afaceri cumulată de 2,7 miliarde de euro în 2022 și un total de aproape 8.000 de angajați, au primit certificarea Deloitte Best Managed Companies în urma unei analize, prin raportare la bunele practici internaționale, la finalul celei de-a doua ediții a programului Best Managed Companies România, organizat de Deloitte în parteneriat cu Banca Transilvania, Bursa de Valori București și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Vezi și: România, împrumut de 4 miliarde de dolari de pe piețele externe! Guvernul are nevoie de miliarde de lei pentru a acoperi deficitul bugetar