- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Conac interbelic aflat la 53 kilometri de București, scos la vânzare. Care este prețul cerut. Costă cât un apartament din Capitală!

05 Aug, 15:22 • Lupu Alexandra
Conacul Angelescu din comuna Râfov a fost scos la vânzare. Este construit în perioada interbelică și costă cât un apartament din Capitală.
Conac interbelic aflat la 53 kilometri de București, scos la vânzare. Care este prețul cerut. Costă cât un apartament din Capitală!

Conacul interbelic Angelescu din comuna Râfov a fost scos la vânzare. Proprietatea i-a aparținut unei familii boierești înrudită cu neamul Cantacuzinilor care stăpâneau un domeniu important, informează ziare.com.

Conacul Angelescu, scos la vânzare

Conacul Angelescu se află în comuna Râfov, la 53 km de București. Proprietatea costă 299.000 de euro, potrivit Romania Sotheby’s International Realty.

Vezi și: Lovitură pentru proprietari! Românii trebuie să plătească un impozit mai mare la vânzarea locuințelor. Guvernul impune o nouă măsură fiscală

„⌛️ Călătorește în timp și descoperă o proprietate unică: Conacul Angelescu, farmec interbelic în apropierea Bucureștiului

Conacul aparține unei familii boierești cu legături de familie cu neamul Cantacuzinilor, care la începutul acestui secol stăpâneau un domeniu însemnat in această parte a satului.

🏰 Arhitectura conacului este interesantă și prin prisma faptului că îmbină elemente Art Deco, deja prezente în construcțiile interbelice din București ale acelor timpuri, cu cele tradiționale neo-românești prezente mai des în toată perioada anterioară în toată zona de sud.

🌳 Domeniul conacului este unul cu adevarat ofertant, cu nu mai puțin de 8797 mp de teren pe care găsim, pe lângă frumoasa alee de castani pe care se face accesul, o livadă plină cu tot felul de pomi fructiferi pe rod, o grădina de legume pe care se poate face agricultură bio, un garaj pentru două mașini și o serie întreagă de construcții anexă

🔐 299.000 EUR

#romania #istorie #prahova #bucuresti #realestate #arhitectura #cladiri”, transmite Romania Sotheby’s International Realty pe Facebook.

Arhitectura este una ușor de apreciat, tocmai pentru că îmbină elemente Art Deco, deja existente în construcțiile interbelice din Capitală, cu cele tradiționale neo-romanești, care se regăseau mai des în toată zona de sud. Conacul are foarte multe elemente, precum stâlpi decorativi care decorează veranda de pe fațata laterală, o zonă vitrată care marchează întreaga casă a scărilor cu aspect de turn de pe fațada principală, iar intrarea este mărginită de un mic portic încadrat de doi stâlpi ce marchează un arc trilobat larg. Proprietatea are stâlpi din lemn, decorați cu elemente tradiționale, care străjuiesc balcoanele conacului.

Conacul Angelescu
Conacul Angelescu

În ciuda faptului că se află într-o stare relativ bună din punct de vedere structural, conacul are nevoie de renovare generală. Domeniul proprietății este de 8798 metri pătrați și are o alee de castani pe care se face accesul, o livadă, o grădină de legume, o clădire anexă, garaj, foste dormitoare cu o amprentă de 201 mp, fostă sală de mese cu 68 mp, fosta magazie de 94 mp, fosta bucătărie de 56 mp și un beci.

„Conacul este cochet, cu multe elemente precum: zona vitrată care marchează întreaga casă a scărilor cu aspect de turn de pe faţada principală, intrarea mărginită de un mic portic încadrat de doi stâlpi ce marchează un arc trilobat larg, stâlpii din lemn frumos decoraţi cu elemente tradiţionale ce străjuiesc balcoanele, sau stâlpii decorativi ce decorau veranda de pe faţada laterală.

Domeniul conacului este de 8797 metri pătraţi, cu alee de castani pe care se face accesul, o livadă, o grădina de legume, garaj, o clădire anexă, foste dormitoare, cu o amprentă de 201 mp, fosta sală de mese cu 68 mp, fosta magazie de 94 mp, fosta bucătărie de 56 mp la care se adaugă un beci”, se arată în anunţul de vânzare.

Te-ar putea interesa și: CFR Grivița schimbă macazul. Compania scoate la vânzare un teren de 3 hectare și construcţii de 17.500 mp din Capitală