- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR Grivița schimbă macazul. Compania scoate la vânzare un teren de 3 hectare și construcţii de 17.500 mp din Capitală

28 Jul, 19:39 • Lupu Alexandra
CFR Grivița dă lovitura în imobiliare. Compania pune la vânzare un teren de circa 30.000 mp și construcții de 17.500 mp de pe Calea Griviței din București.
CFR Grivița schimbă macazul. Compania scoate la vânzare un teren de 3 hectare și construcţii de 17.500 mp din Capitală

CFR Grivița schimbă macazul și se pregătește să dea lovitura în imobiliare. Atelierele care repară și modernizează vagoanele de călători vrea să scoată la vânzare un teren de circa 30.000 mp și construcții de 17.500 mp de pe Calea Griviței din București, informează Ziarul Financiar.

CFR Grivița dă lovitura

CFR Grivița se pregătește să scoată la vânzare un teren de circa 30.000 mp și construcții de 17.500 mp de pe Calea Griviței din București. Propunerea va fi discutată în Consiliul de Administrație de către acționari. Ședința va avea loc pe data de 29 august, moment în care va fi stabilit prețul minim de vânzare.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ultima metodă de înşelăciune în imobiliare. A „ţepuit” şapte clienţi cărora le-a închiriat acelaşi apartament

CFR Grivița are o capitalizare de 81 milioane de lei și este controlată în proporție de 92.8% de Asociația Salariaților Atelierele CFR Grivița. De la începutul anului, acțiunile ATRD înregistrează o creștere cu 64%, pe fondul unui rulaj de 689.103 lei. Compania are 306 angajați. Totodată, a încheiat anul financiar cu venituri totale de 67 milioane de lei și un profit de 16 milioane de lei.

În urmă cu puțin timp, Atelierele CFR Grivița au depus singura ofertă primită de CFR Călători pentru contractul de 215 milioane de lei (43 milioane de euro) pentru modernizarea a 27 de vagoane. Contractul a fost scos la licitație pe data de 19 mai și finanțarea este asigurată din PNRR.

CFR Grivița
CFR Grivița

Pentru că este depusă o singură ofertă, contestațiile sunt excluse, informează economedia.ro. Contractul poate fi semnat imediat după ce se analizează dacă oferta este conformă.

„Servicii de modernizare vagon clasa a II-a seria 2190 și achizitie servicii de mentenanță vagon clasa a II-a modernizat. Cantitatea contractului sectorial de prestare ce urmeaza a se achizitiona este astfel:

– Servicii de modernizare vagon clasa a II-a seria 2190 – 27 bucati;

– Servicii de mentenanță vagon clasa a II-a modernizat – 46.376.550 km

Nota: În stabilirea cantitatii serviciilor de mentenanţă a vagoanelor modernizate ce urmeaza a se achizitiona, exprimata in kilometri, s-au avut in vedere urmatoarele considerente:

– pentru fiecare vagon modernizat un parcurs mediu zilnic de 550 km/zi si o utilizare anuala de 347 zile/an, adică 190.850 km/an;

– număr vagoane modernizate la care se efectuează servicii de mentenanţă: 27 vagoane;

– durata efectuării mentenanţei la vagoanele modernizate: 9 ani pentru fiecare vagon, rezultând un parcurs total estimat pentru 27 vagoane modernizate în 9 ani de 46.376.550 km”, arată documentația.

CFR Grivița este, de asemenea, singura companie care a depus ofertă și la contractul de 22 milioane de euro pentru modernizarea și transformarea altor 14 vagoane în cușetă. Contractul valorează 47 milioane de euro.

„Cantitatea contractului sectorial de prestare ce urmeaza a se achizitiona este astfel: – Servicii de modernizare vagoane seria 2190 in vagon tip cuseta – 14 bucati. (n.r. Vagonul cușetă este un vagon de călători care ofera condiții de dormit elementare. Vagonul este împărțit într-un număr de compartimente accesate de pe un culoar iar paturile sunt transformate în banchete pe timpul zilei de o parte și de alta a compartimentului)”, arată documentația.

Vezi și: Alertă pe piața imobiliară. Se prăbușesc prețurile locuințelor în țara locuită de un milion de români