- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Conacul nepotului lui Carol al II-lea, scos la licitație de ANAF. De la ce preț pornește imobilul unic din România

18 Oct, 14:30 • Alexe Raluca
Investitorii imobiliari au ocazia de a pune mâna pe unul dintre cele mai frumoase imobile din România. Este vorba despre conacul de vis din Sinaia ce a aparținut nepotului lui Carol al II-lea.
Conacul nepotului lui Carol al II-lea, scos la licitație de ANAF. De la ce preț pornește imobilul unic din România

Conacul de vis din Sinaia, care a fost în posesia nepotului lui Carol al II-lea, a fost scos la licitaţie de ANAF. Clădirea este superbă, unică în România, iar investitorii stau la coadă pentru a-l putea cumpăra.

Citește și: Gara Sinaia va fi modernizată. Ce modificări vor fi făcute şi care este costul total al investiţiei

Conacul de vis din Sinaia scos la licitație de ANAF

Administrația Națională pentru Administrare Fiscală a scos la licitație un imobil amplasat în Sinaia, aparținând lui Paul Philippe al României, urmașul lui Carol al II-lea. Prețul de pornire a licitației este de 1,2 milioane lei, plus TVA. Pe lângă clădirea în sine, se pune la vânzare și terenul aferent, în suprafață de 156 de metri pătrați.

Paul Philippe al României, care este în prezent arestat în Franța, a fost dat în urmărire internațională încă din decembrie 2020, după ce polițiștii care l-au căutat la domiciliul declarat în acte, din Sectorul 2 al Bucureștiului, nu l-au găsit pentru punerea în executare a condamnării din dosarul retrocedării Fermei Băneasa. Acum, ANAF îi scoate la licitație unul dintre bunuri, fiind vorba de un micul conac aflat în apropiere de Castelul Peleș. Trebuie precizat că este prima licitație, iar dacă acesasta nu se va finaliza cu succes, prețul imobilului va fi redus cu 25%.

Conacul nepotului lui Carol al II-lea, scos la licitație de ANAF. De la ce preț pornește imobilul unic din România

Preț de pornire al licitației – prima licitație, pentru ansamblul de bunuri: 1.207.240 lei (exclusiv TVA), constând în:

  • cotă de 1/1 din unitate individuală – apartament nr. 1, situată în localitatea Sinaia, judet Prahova, str. Theodor Aman, nr. 2, în suprafata totala de 303 mp-suprafață construită (221,51 mp suprafață utilă), având nr. cad. 23594-C1-U1, compusă din demisol 1: suprafață construită -42.32 mp, suprafață utilă -25.08 mp și demisol 2: suprafață construită -115.46 mp, suprafață utilă -81.34 mp; parter: suprafață construită 6.90 mp indiviz din 13.21 mp, suprafață utilă 5.33 mp indiviz din 10.21 mp; mansardă: suprafață construită 138.18 mp, suprafață utilă 109.76 mp; terasă- 4.90 mp și balcon 4.07 mp.
  • părți comune, conform cărții funciare: acoperiș, casa scării, coș de fum, scări exterioare.

Potrivit raportului de evaluare, construcția are structură din zidărie, șarpantă din lemn și învelitoare din țiglă ceramică. Penru că inspecția a fost efectuată din exterior, se consideră că finisajele sunt medii. Preț de evaluare: 951.475 lei. De asemenea, terenul este evaluat la 193.268 de lei.

Citește și: Autoritățile din Sinaia, atac la buzunarele turiștilor! O urcare cu gondola în weekend va costa o familie 610 lei, mai mult decât un bilet de avion la Paris

Tags: