- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Contractul pentru Patinoarul Artificial Mihai Flamaropol din București a fost scos la licitație! În valoare de 30 de milioane de lei si localizat in Parcul Național, va avea 3.100 locuri!

11 Nov, 15:56 • Oprea Alina
Contractul pentru Patinoarul Artificial Mihai Flamaropol din București a fost scos la licitație! În valoare de 30 de milioane de lei si localizat in Parcul Național, va avea 3.100 locuri!

A fost scos un nou contract la licitație de către Primăria București în SICAP. Valoarea acestui contract este de 158 de milioane de lei, incluzând lucrări de renovare și modernizare a Patinoarului Artificial Mihai Flamaropol, care este localizat în Parcul Național, acum fiind în ruine. În acest contract sunt prevăzute lucrări care au în vedere servicii de revizuire a documentației tehnice, asistență tehnică și efectuarea lucrărilor propriu-zise la patinoar. Odată cu semnarea ordinului de începere a lucrărilor, patinoarul ar trebui să fie funcțional în doi ani.

Vezi mai multe despre: Când încep lucrările de pe Autostrada Sibiu – Pitești. CNAIR a scos la licitație un contract de 100 milioane lei pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 3 Tigveni – Cornetu, cel mai lung lot de pe A1

Contract pentru Patinoarul Artificial Mihai Flamaropol

Complexul din Parcul Național va avea 3.100 de locuri, parcare și centru Spa, care va avea o capacitate de 1.200 de clienți/zi.

”Capacitățile obiectivului sunt: Locuri patinoar: 3100, inclusiv VIP;  Locuri parcare : 77 public/31 sportivi și VIP; Centru spa: 1200 clienți/zi. Caracteristici principale: Se va urmări ca prin soluția propusă de proiectant să fie satisfăcute cerințele funcționale specifice unei asemenea investiții.

Contract pentru Patinoar artificial

Astfel, complexul arena sportiva patinoar artificial va trebui să conțină următoarele: patinoarul artificial;  instalație gheață;  sală de conferințe; spații tehnice; spații de depozitare; vestiare pentru sportivi și echipele insoțitoare; vestiare pentru arbitrii; cabinet medical și cabinet de prim ajutor; toate facilitățile necesare funcționării arenei sportive.

Centrul multifunctional sportiv și de agrement va fi format din următoarele: bazin înot; sală sport; spații pentru relaxare și intreținere fizică (welness); spații pentru recuperare fizică; spații pentru relaxare masaj; spații pentru masaj hidro-termo terapie (spa); sală de escalada indoor și escaladă outdoor; spații comerciale și pentru alimentație publică;  spații pentru promovare vizuală a sporturilor pe gheață și a evenimentelor organizate; toate facilitățile necesare funcționării centrului multifuncțional si de agrement.”, se arată în proiect, conform Economedia.

Construirea unui astfel de patinoar în București reprezintă o discuție care se poartă de aproximativ 10 ani, încă din timpul mandatului lui Sorin Oprescu.

  • aprilie 2013 – Sorin Oprescu promitea construirea unui patinoar cu 6.100 de locuri, în care ar fi trebuit să fie investiți 25 milioane de euro
  • martie 2016 – au început lucrările pentru demolarea vechiului patinoar
  • februarie 2017 – Gabriela Firea reduce capacitatea patinoarului la 3.100 de locuri, dar prețul rămâne același
  • septembrie 2017 – începe ridicarea patinoarului “Flamaropol”
  • 2017-2019 – procese între Primăria București și firmele UTI Grup SA și Astaldi SpA, lucrările sunt întrerupte
  • 12 septembrie 2019 – șantierul “Flamaropol” închis definitiv
  • martie 2021 – discuții Nicușor Dan – Eduard Novak privind refacerea patinoarului
  • ianuarie 2023 – Nicușor Dan anunță o nouă investiție de 52 de milioane de euro pentru refacerea patinoarului, 46 de milioane fiind noua alocare(până la urmă, au rămas 31,5 milioane euro – n.r.), alți 6 milioane de euro fiind deja investiți pentru lucrările de până acum, potrivit celor de la gsp.ro.

Vezi mai multe despre: CNAIR a scos la licitație contractul pentru supervizarea lucrărilor de pe Prelungirea Ghencea. Românii mai au de așteptat până la debutul lucrărilor promise de Tracon