- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Copiii stau în clase la 10 grade, iar școala nu dă drumul la centrală. Care a fost reacția primarului

17 Oct, 23:50 • Cornel Ghimeșan
Elevii unei școli din Trivale, Pitești îngheață în clase la numai 10 grade, iar direcțiunea școlii nu pornește centrala ca să poată face economie. Edilul municipiului a reacționat prompt.
Copiii stau în clase la 10 grade, iar școala nu dă drumul la centrală. Care a fost reacția primarului

După ce mai mulți copii au înghețat de frig în Școala 13 „Mircea cel Bătrân” din Trivale, Pitești, primarul Cristian Gentea a fost apelat de tatăl unui elev al școlii și tras la răspundere. Primarul a explicat într-o postare pe Facebook faptul că a aflat, după o mică investigație, că direcţiunea nu a pornit centrala, întrucât urmează vacanţa şi spera să facă economie.

Alte articole: Funizorii de energie fug de România. „Populația este prostită cu lupta aceasta împotriva băieților deștepți din energie prin punerea unui plafon.”

„Deşi sunt plecat din ţară, astăzi după-amiază, am fost sunat de părintele unui copil de la clasa pregătitoare, Şcoala 13 „Mircea cel Bătrân” din Trivale. Mi-a reproşat că în clasă sunt doar 10 grade, iar copiii tremură de frig. Ca de obicei, de vină este primarul”, a scris, luni seară, pe Facebook, primarul din Piteşti.

De ce nu a dat direcțiunea școlii drumul la centrală

Copiii stau în clase la 10 grade, iar școala nu dă drumul la centrală. Care a fost reacția primarului
Copiii stau în clase la 10 grade, iar școala nu dă drumul la centrală. Care a fost reacția primarului

Cristian Gentea a precizat că a luat legătura cu directorul TermoCalor – care i-a confirmat că a început furnizarea agentului termic, dar Şcoala 13 are centrală proprie, nu este legată la sistemul centralizat. Se pare că directorul școlii se baza pe faptul că mai este o săptămână până la vacanță și își dorea să economisească.

„L-am sunat de urgenţă pe domnul director Dan Teodorescu, cel care a luat legătura cu directorul şcolii, Dragoş Dinculescu. Acesta a recunoscut că este frig, că nu a pornit centrala. Ştiţi de ce? Pentru că săptămâna viitoare este vacanţă şi a crezut că mai poate „păcăli” şi săptămâna aceasta! Chiar dacă asta înseamnă să punem în pericol sănătatea copiilor?”, a mai scris primarul.

De asemenea, edilul a mai amintit faptul că acesta a făcut apel la directorii instituțiilor de învățământ să gestioneze cu grijă școlile.

„Atunci când aţi semnat contractul de management cu mine, v-am cerut să fiţi buni gospodari, să cheltuiţi cu grijă banul public şi să aveţi grijă de copii! Aţi promis că asta veţi face! D-le director Dinculescu, dacă mâine dimineaţă copiii nu vor intra în clase încălzite, vă promit că veţi avea de-a face cu mine! Şi, vă asigur că nu vă va fi deloc uşor…!”, a încheiat acesta.

Citește și: Sute de italieni au ieșit în stradă din cauza facturilor tot mai mari: „Nu mai plătim!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult