- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Crăciun 2022. Cum va fi vremea până pe 26 decembrie. Meteorologii au schimbat prognoza

25 Nov, 14:53 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza pe următoarele 4 săptămâni. Iată cum va fi vremea până pe 26 decembrie.
Crăciun 2022. Cum va fi vremea până pe 26 decembrie. Meteorologii au schimbat prognoza

Din fericire pentru românii care iubesc iarna, și Crăciunul de anul acesta va aduce oarecum temperaturi destul de apropiate de cele normale perioadei, în cea mai mare parte a regiunilor. În zonele din nord-estul țării va fi mult mai frig față de normalul perioadei.

Crăciun 2022. Cum va fi vremea până pe 26 decembrie

Și cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, spun meteorologii. Institutul Național de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni și ne spun de ce vreme ne vom bucura de Crăciun.

În primele două săptămâni, temperaturile vor fi sub valorile normale ale perioadei. Mai exact, în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie, ANM anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Va fi raportată însă o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale, precum și în zonele de munte.

Ai mai putea citi și: Se schimbă vremea. Meteorologii anunță cum va fi vremea în prima lună de iarnă și ce temperaturi vor fi de Crăciun și Revelion

În a doua săptămână de estimări, în perioada 5 – 12 decembrie, meteorologii anunță că temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, cu precădere în zonele estice și nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Crăciun 2022 meteo
Crăciun 2022 meteo

Ulterior, în a treia săptămână, în intervalul 12 – 19 decembrie, ANM anunță că valorile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara, posibil ușor mai coborâte în județele din nord-est. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În ultima săptămână de interval, în perioada 19 – 26 decembrie, Administrația Națională de Meteorologie mai anunță că mediile estimate ale valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână aproape în toată țara. Șanse să fie mai frig decât normalul perioadei ar putea apărea în nord-estul țării. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citește și: România, vizată de un nucleu ciclonic. Meteorologii anunță cod roșu de vreme severă în mai multe țări

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult