- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Craiova este primul oraș în care se va da apă cu porția! Motivul pentru care s-a luat această decizie

20 Feb, 22:12 • Fundeanu Madalina
Se dă apă cu porţia, doar câteva ore pe zi, în Craiova. Compania de Apă Oltenia a decis demararea unor lucrări „deosebit de complexe”.
Craiova este primul oraș în care se va da apă cu porția! Motivul pentru care s-a luat această decizie

Sunt restricţii la apă, timp de o săptămână, în Craiova şi alte localități din Dolj și Gorj, după ce Compania de Apă Oltenia a decis demararea unor lucrări „deosebit de complexe”, conform Antena 3 CNN.

Se dă apă cu porția în Craiova

În perioada 26 februarie – 2 martie, municipiul Craiova și alte localități din județele Dolj și Gorj se vor confrunta cu întreruperea furnizării apei potabile.

Compania de Apă Oltenia (CAO) SA a emis un comunicat în care informează despre necesitatea desfășurării unor lucrări „deosebit de complexe” în cadrul masterplanului de apă din zonă.

Se fac eforturi pentru minimizarea impactului în zona metropolitană

Compania de Apă Oltenia face eforturi pentru a minimiza impactul în zona metropolitană, unde există posibilități tehnice.

„Se fac eforturi ca în zona metropolitană, acolo unde există posibilități tehnice, să fie furnizată apă după același program ca în municipiul Craiova. Este vorba despre Breasta, Ișalnița, Șimnicu de Sus, satele Podari, Balta Verde și Braniște din comuna Podari, Banu Mărăcine (Cârcea), Preajba Nouă și Malu Mare.

Te-ar mai putea interesa și: Sistemul RO e-Transport creează haos pe șosele. Amenzi uriașe și confiscarea mărfurilor, o garanție pentru falimentul transportatorilor

Restricții de apă în Craiova
Restricții la apă în Craiova

– În Municipiul Craiova, în perioada 27 februarie – 02 martie, apa SE VA FURNIZA dimineața și seara, în intervalul orar 05.00 – 09.00, respectiv 17.00 – 21.00, cu precizarea că la capetele de coloană și la etajele superioare, având în vedere lungimea mare de rețea care trebuie alimentată, pot să apară abateri de la acest program.

– Cișmelele publice de la Șimnic, Făcăi și Marlorex vor fi alimentate continuu”, a transmis Compania de Apă Oltenia, într-un comunicat.

În comunicat se mai arată că pot să apară modificări în distribuția apei în diverse zone, altele decât cele deja menționate, astfel că programul va fi fi revizuit.

Antreprenorul și-a luat angajamentul că va avea pregătite echipe astfel încât să se lucreze continuu, 24 de ore din 24, iar între timp se execută activitățile de pregătire pe cele două șantiere.

Vor fi afectate toate comunele de pe aducțiune: Câlnic, Telești, Bâlteni, Plopșoru, Țânțăreni, Brănești și orașul Rovinari din județul Gorj, precum și Braloștița, Scaești, Brădești, Coțofenii din Dos, Coțofenii din Față, Almăj și orașul Filiași, din județul Dolj.

Vezi mai multe știri: Românii au rezervat vacanţe de peste 2 milioane de euro pe litoral pentru vara 2024. Destinația care se află în topul alegerilor turiștilor