- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Credite cu dobândă 0 pentru o categorie de români. Statul achită integral dobânda

25 Oct, 20:40 • Bumbeneci Diana
Românii care pot accesa credite cu dobânda zero. Rata lunară pentru zeci de mii de euro va fi mai mică.
Credite cu dobândă 0 pentru o categorie de români. Statul achită integral dobânda

Românii pot avea șansa să acceseze credite cu dobânda zero. Printr-un program extrem de accesat, tinerii pot avea parte de dobândă achitată integral de stat.

Credite cu dobândă 0 pentru o categorie de români

Este vorba despre tinerii care pot primi până la 15.000 de euro cu dobândă 0 și până la 30.000 cu dobândă plătită 75% de stat.

„Credite ieftine pentru tineri! Până la 15.000 de euro, cu dobândă 0 pentru studenți, și până la 30.000 de euro, cu dobândă plătită 75% de stat pentru familiile tinere. Programele guvernamentale Student Invest și Family Start sunt, din nou, active. Condițiile au fost modificate, iar creditele cu garanția statului și dobândă plătită de stat sunt mai accesibile.

Cele două programe guvernamentale, Student Invest și Family Start, au fost lansate anul trecut, în mandatul meu ca ministru al Familiei. 650 de credite au fost acordate doar în 2022.

Le mulțumesc pentru susținerea proiectelor dedicate tinerilor domnului Marcel Ciolacu, actualul premier, atunci președintele Camerei Deputaților, și domnului Nicolae Ionel Ciucă, președintele Senatului, premierului României la vremea respectivă. Aceste programe sunt parte a programului de guvernare, o componentă propusă de Partidul Social Democrat.

Credite cu dobândă 0
Credite cu dobândă 0

În programul Student Invest am făcut următoarele modificări:

  • suma maximă care poate fi împrumutată este 75.000 de lei,
  • am crescut vârsta solicitanților de la 31 de ani până la maximum 40 de ani,
  • am extins categoriile persoanelor eligibile: studenții, masteranzii și doctoranzii.

Banii pot folosiți pentru achitarea tuturor cheltuielilor legate de studii, dar și a unor tratamente medicale, iar studenții care sunt părinți pot plăti pentru educația sau activitățile copiilor (aparatură și instrumente pentru a-și urma abilitățile vocaționale).

Dobânda în acest program rămâne subvenționată 100% de Guvernul României.

În programul Family Start, familiile la început de drum sau părintele care-și crește singur copilul, până în 45 de ani, vor putea împrumuta în programul Family Start până la 150.000 de lei, dublu față de anul trecut.

Banii împrumutați cu dobândă plătită 75% de stat vor putea fi folosiți, printre altele, pentru:

  • educația și activitățile extrașcolare ale copiilor,
  • achiziția unor mașini second-hand de maximum 5 ani vechime sau autoturisme speciale pentru persoanele cu dizabilități,
  • achiziția, construcția sau renovarea unei locuințe,
  • dotarea cu panouri fotovoltaice a unei case, electrocasnice noi etc.

Îndemn tinerii să solicite informații despre aceste programe guvernamentale de la băncile partenere: CEC Bank, Exim Banca Românească, Libra Internet Banking, Techventures Bank și băncile cooperatiste din rețeaua Creditcoop”, a scris Gabriela Firea pe o rețea socială.

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV: Ali Gheorghe, bătrânul de 77 de ani care trăiește vânzând cărți la colț de stradă, în Ghencea. „Am un ajutor social de 170 de lei. Cum poți să trăiești așa?”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult