- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Creșteri masive în ceea ce privește traficul aerian în primele 7 luni ale anului. Peste 8,3 milioane de călători au plecat de pe aeroporturile din București

18 Aug, 21:25 • Cornel Ghimeșan
Traficul aerian înregistrat pe aeroporturile din București (Otopeni și Băneasa) a atins peste 8,3 milioane de călători în primele șapte luni ale acestui an. Au fost înregistrate creșteri chiar și față de anul de referință 2019.
Creșteri masive în ceea ce privește traficul aerian în primele 7 luni ale anului. Peste 8,3 milioane de călători au plecat de pe aeroporturile din București

Traficul aerian înregistrat pe aeroporturile din București (Otopeni și Băneasa) a atins peste 8,3 milioane de călători în primele șapte luni ale acestui an, evidențiind o creștere de 23% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent și un avans de 0,2% față de anul de referință 2019, care a înregistrat cel mai ridicat volum de trafic aerian (14,8 milioane de călători). Această informație a fost furnizată vineri de către Compania Națională Aeroporturi București (CNAB). Cu toate acestea, datele prezentate nu au inclus în mod distinct traficul aerian de pe Aeroportul Băneasa (unde s-au reluat recent zborurile regulate).

Citește și: Revolta angajaților din aeroporturi! Salariații critică măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu. „Lipsa motivării financiare va genera un exod”

„Traficul aerian al CNAB – peste nivelul din 2019 Traficul aerian pe aeroporturile CN Aeroporturi București pe primele 7 luni din 2023 l-a depășit, ca număr de pasageri, pe cel din aceeași perioadă a anului 2019, când s-au înregistrat maximele istorice.Astfel, în intervalul ianuarie – iulie s-au înregistrat 8.347.079 pasageri, cu 23% mai mult decât în intervalul similar din 2022, și cu 0,2% mai mult decât în 2019, când s-au înregistrat 8.333.725 pasageri. Și numărul de mișcări de aeronave a crescut semnificativ față de 2022, cu 7,14%, până la 73.168, acesta rămânând însă inferior celui înregistrat în 2019 (83.760 mișcări)”, a transmis CNAB.

Potrivit Proiectului de Buget aprobat de Guvern în luna aprilie, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) prognozează că traficul aerian va înregistra o creștere semnificativă în 2023, ajungând la aproximativ 13,6 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă o creștere de 11% în comparație cu numărul de pasageri din anul precedent. În anul 2022, Aeroportul Otopeni a înregistrat un trafic aerian de peste 12 milioane de pasageri, înregistrând o creștere notabilă de 82% față de anul 2021, dar o scădere de 85% în comparație cu anul de referință 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19.

Această informație a fost anunțată miercuri de către Compania Aeroporturi București. Astfel, în anul precedent, aeroporturile din București (Otopeni și Băneasa) au raportat un total de 12,6 milioane de pasageri, în contrast cu cei 14,8 milioane înregistrați în 2019.

Unde pleacă avioanele din Aeroporturile din București. Cele mai pupalare destinații

Cele mai multe curse de pe aeroportul Otopeni au mers către Londra, Istanbul și Tel-Aviv în primele şase luni ale acestui an. În anii trecuți, Londra și Istanbul au dominat clasamentul, însă Tel-Aviv a urcat două poziții față de 2022. Mai mult decât atât, în 2020 și 2021, Tel-Aviv nu apărea deloc în clasament, mai ales pentru că Israelul nu a fost deloc deschis pentru turiști din cauza restricțiilor COVID.

Mai mult decât atât, Italia are două destinații în top 10 unde aterizează cei mai mulți români care zboară de pe Otopeni. Mai exact, vorbim despre Bergamo, aeroportul secundar pentru Milano, dar și Roma. Viena, Paris, Amsterdam, Madrid și Frankfurt sunt, de altfel, destinațiile de top către care au decolat cele mai multe avioane de pe Otopeni în primele 6 luni din 2023.

Alte articole: Noi rute între București și Italia de pe Aeroportul Băneasa. S-a publicat orarul cu zborurile programate și data de începere

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult