- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cristian Tudor Popescu tranșează situația din Ucraina și dă de pământ cu Putin. „E nucleară bășina lui Putin, dar tot bășină este – chintesență de lașitate, neputință și răime”

07 Oct, 15:30 • Stefan Simion
Cristian Tudor Popescu a transmis un nou mesaj legat de războiul dintre Rusia și Ucraina. Acesta dezbate dur situația creată de conflict și acuză pe capete anumite categorii de români.
Cristian Tudor Popescu tranșează situația din Ucraina și dă de pământ cu Putin. „E nucleară bășina lui Putin, dar tot bășină este – chintesență de lașitate, neputință și răime”

Cristian Tudor Popescu a realizat un nou material prin care tranșează, pas cu pas, acțiunile Rusiei împotriva Ucrainei. Acesta a vorbit despre adevăratele acțiuni ale lui Putin și mai ales despre curajul ucrainenilor de a-și apăra țara, într-un moment în care nimeni nu avea această certitudine.

Cristian Tudor Popescu vorbește despre războiul din Ucraina

CTP a vorbit și despre începutul războiului, când Volodimir Zelenski repeta în repetate rânduri că e pregătit să se întâlnească cu Vladimir Putin să negocieze pacea, în timp ce Putin se ascundea în buncăre.

Când rușii năvăleau de peste tot asupra Ucrainei, încercând să ia cu asalt Kievul, Volodimir Zelenski declara nu o dată că este gata să se întâlnească cu Putin pentru a negocia pacea sau măcar un armistițiu. Răspunsul Kremlinului a fost: „În această fază a operațiunii militare speciale nu intră în discuție negocieri de pace”. Adică, întâi vă tocăm, vă ocupăm și după aia ne împăcăm, prăpădiților”, a completat CTP.

CTP îi acuză și pe cei care acum vin cu propuneri de pace, după opt luni de război, în condițiile în care la începutul conflictului credeau că armata rușilor va reuși să doboare ucrainenii. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, acum, după cum și vorba „mulți viteji se arată”. Cristian Tudor Popescu vorbește despre o realitate pe care mulți români refuză să o vadă, o realitate cruntă ce a început încă din primele zile de război: sute de mii de femei au fost chinuite, violate și lăsate fără copii. Iar mai apoi, sute de mii de copii au fost și ei violați, înfometați, bătuți și chiar uciși.

Cristian Tudor Popescu tranșează situația din Ucraina și dă de pământ cu Putin. „E nucleară bășina lui Putin, dar tot bășină este – chintesență de lașitate, neputință și răime”
Cristian Tudor Popescu tranșează situația din Ucraina și dă de pământ cu Putin. „E nucleară bășina lui Putin, dar tot bășină este – chintesență de lașitate, neputință și răime”

„Cei care, pe modelul Roger Waters sau Elon Musk vin acum cu propuneri de pace împinse Ucrainei, cerându-i să cedeze teritorii și oameni, că altfel o să fie jale pentru toți, pe atunci, cu numai câteva luni în urmă, tăceau mâlc sau prevesteau sfătos zdrobirea inevitabilă a armatei ucrainene de către invincibila Armată Roșie.

Acum, când omul care părea slab se ridică și, cu lovituri dibace, își umple de borș mărețul agresor, spre întristarea și suspinul „pacifiștilor” de mai sus, ce li se cere ucrainenilor? Să cedeze tot ce a apucat Rusia să înșface, să accepte luarea în sclavie a concetățenilor lor din Donbas, Lugansk, Herson și Zaporojie de către muscali. Să-i facă uitați pe copiii, pe femeile gravide, pe civilii omorâți, violați, jefuiți de brutele ruse, să-i declare morți degeaba pe miile de soldați ucraineni uciși în lupta de apărare a țării. Adicătelea, de fapt, nu era mai bine, prăpădiților, să vă predați de la bun început?”, completează Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre cel mai arzător subiect din ultimele săptămâni. În întreaga lume există temeri în legătură cu un posibil atac nuclear al lui Vladimir Putin. CTP consideră actele numitului „criminal de război” unele de lașitate, de neputință și răutate. Mai mult, conform lui Cristian Tudor Popescu, temeri nu ar exista prea mari, în condițiile în care, așa cum ironizează și acesta o realitate clară, rușii nu sunt în stare să cucerească o armată dornică să își apere țara, așa cum este cea a ucrainenilor.

„E nucleară bășina lui Putin, dar tot bășină este – chintesență de lașitate, neputință și răime. Lansarea unei arme nucleare, cu efecte incontrolabile asupra întregii lumi, înclusiv Rusia, ar fi dovada maximă și ștampila impotenței rușilor reprezentați de masculul alfa Putin. Impotență militară, politică, socială care le provoacă complexe de ucigași în serie. Realizând ridicolul sinistru al situației, vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, Tolstoi, zice că „avem toate mijloacele, fără să folosim arme nucleare tactice. Armata rusă, consolidată cu oamenii mobilizați, va cuceri Kievul”. Asta, în vreme ce mii de ruși caută să afle cum se pot preda ucrainenilor, iar alte sute de mii au fugit din Patria Mamă mâncând pământul.

Cât privește cârdul de „porumbei ai păcii” care gurluie acum pe ecranele României, ei sunt demnii urmași ai celor care au dat rușilor Basarabia și Bucovina de Nord fără să tragă un foc de armă și ar face-o din nou, cu toată țara”, a completat Cristian Tudor Popescu.

Ai mai putea citi: Erdogan amenință Grecia cu un posibil atac: „S-ar putea să venim dintr-o dată într-o noapte”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult