- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Erdogan amenință Grecia cu un posibil atac: „S-ar putea să venim dintr-o dată într-o noapte”

07 Oct, 12:40 • Stefan Simion
 Președintele Turciei, Recep Erdogan a făcut declarații alarmante la summitul de la Praga. Liderul turc își reia amenințările la adresa Greciei.
Erdogan amenință Grecia cu un posibil atac: „S-ar putea să venim dintr-o dată într-o noapte”

Recep Erdogan, și-a reluat la summit-ul de la Praga amenințările la adresa Greciei, în care face aluzie la un eventual atac, la mai puțin de o lună de la o amenințare identică. Mai mult, Erdogan amenință toate țările care ar putea „deranja” Turcia.

Recep Erdogan amenință din nou Grecia

Mesajul a fost condamnat atât de eleni, cât și de unii oficiali occidentali și duce la escaladarea tensiunilor dintre Grecia și Turcia, state aliate.  Cu toate acestea, se va face tot posibilul ca tensiunile dintre cele două țări să nu ajungă la un conflict și mai mare. Cu toate acestea, Erdogan continuă să amenințe.

Acest lucru se aplică nu numai Greciei, ci și oricărei alte țări care ne deranjează și ne atacă. Răspunsul nostru pentru ei este: s-ar putea să venim dintr-o dată într-o noapte. Ar trebui să fie conștienți de acest lucru, să înțeleagă acest lucru. Așa că, dacă voi ați înțeles această situație, au înțeles și ei. Nu avem nimic de discutat cu Grecia în acest moment. Sperăm că, în timp, va exista ocazia de a vorbi”, a declarat Erdogan.

Citește și: Tarom anunță decizii istorice. Zeci de mii de români vor fi afectați

Erdogan amenință Grecia cu un posibil atac: „S-ar putea să venim dintr-o dată într-o noapte”
Erdogan amenință Grecia cu un posibil atac: „S-ar putea să venim dintr-o dată într-o noapte”

Președintele Turciei nu a ținut cont de situația actuală și a făcut aceste declarații în fața presei, la primul summit al Comunității Politice Europene. Mai mult, premierul grec ar fi ieșit din sală, la dineul oficial al reuniunii, în timpul discursului președintelui turc, arătându-se extrem de deranjat de cele auzite.

Conflictul dintre cele două țări a escaladat în urma unei desfășurări militare pe două insule grecești, foarte aproape de coasta Turciei.  Erdogan are o problemă în continuare și cu aderarea Suediei la NATO, dar a sugerat că și-ar da acordul în cazul Finlandei.

„Atâta timp cât organizațiile teroriste continuă să organizeze demonstrații în Suedia și teroriștii sunt prezenți în parlamentul lor, abordarea noastră față de Suedia nu va fi pozitivă”, a încheiat Recep Erdogan.

Citește și: ROBOR la 3 luni crește din nou. Românii cu rate, puși în fața unei noi majorări substanțiale

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult