- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu cât se vinde o monedă de 500 de lei cu eclipsa din 1999. Dacă și tu ai una acasă, ai dat lovitura

07 Sep, 18:02 • Toma Anca
Cu cât se vinde o monedă de 500 de lei cu eclipsa din 1999. Internetul este plin de obiecte vechi, iar colecționarii sunt foarte încântați, fiind dispuși să plătească aproape avere dacă este ceva de valoare. Printre cele mai populare se află monedele și bancnotele care au fost scoase din circulație și care, acum, reprezintă adevărate piese de colecție.
Cu cât se vinde o monedă de 500 de lei cu eclipsa din 1999. Dacă și tu ai una acasă, ai dat lovitura

Cu cât se vinde o monedă de 500 de lei cu eclipsa din 1999. Nu doar că are un design special, ci deține și o însemnătate aparte. BNR a emis moneda, la momentul acela, pentru comemorarea evenimentului astronomic al anului.

Citește și: Moneda veche care te poate îmbogăți. Se vinde cu 3.000 de euro pe internet

Cu cât se vinde o monedă de 500 de lei cu eclipsa din 1999

Un utilizator a postat un anunț pe Olx, în care vinde o astfel de monedă, iar prețul nu este deloc mic. Cere pe ea 2.300 de lei și spune că moneda este în stare perfectă. Așadar, dacă și tu ai acasă una, poți obține o sumă frumușică de bani.

Detalii legate de monedă:

– A avut un tiraj de 4.000.000 de piese;
– Diametrul este de 25 de milimetri;
– Are o greutate de 3.7 grame;
– Are o grosime de o grosime de 3.20 de milimetri;
– Muchia este netedă cu inscripție, fiind realizată din aluminiu-magneziu;

Detalii pe avers: Sstema României intersectată cu un disc solar; cartuș din șapte linii paralele; inscripțiile „ROMANIA” și litera „O” (spot luminos cu raze); valoarea nominală „500 LEI” și anul emisiunii „1999”.

Detalii pe revers: data de 11 august 1999, inscripția „ECLIPSA TOTALA DE SOARE”; două figuri geometrice elipsoidale și una dintre fazele minime de vizibilitate a discului solar (atunci când a avut loc Eclipsa).

Cum arată moneda pe care toţi românii şi-ar dori-o în portofel

BNR lansează emisiunea numismatică la 150 de ani de la nașterea lui Gheorghe Țițeica. Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, cu un diametru de 37 milimetri și o greutate de 31,103 grame.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 7 august 2023, BNR va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 150 de ani de la nașterea lui Gheorghe Țițeica.

Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, cu un diametru de 37 milimetri și o greutate de 31,103 grame

Aversul monedei redă reprezentarea grafică a unei probleme de geometrie pe o foaie de matematică, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”. (Vezi AICI cum arată moneda)

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.