- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu cât vinde ANAF terenurile confiscate de la Elena Udrea, fost ministru, şi Crinuţa Dumitrean, fosta şefă de la ANRP

16 Oct, 09:15 • Cornel Ghimeșan
ANAF a anunţat că a scos la licitaţie mai multe terenuri aparţinând fostei şefe a Autorităţii Naţionale de Restiture a Proprietăţilor (ANRP), Crinuţa Dumitrean, şi un teren al fostului ministru Elena Udrea. În total, cele șapte terenuri din Ilfov ale Crinuței Dumitrean (4 milioane de lei cu TVA) și terenul din București al Elenei Udrea (6,8 milioane de lei cu TVA) se apropie de 11 milioane de lei.
Cu cât vinde ANAF terenurile confiscate de la Elena Udrea, fost ministru, şi Crinuţa Dumitrean, fosta şefă de la ANRP

Cu cât vinde ANAF terenurile confiscate de la Elena Udrea, fost ministru, şi Crinuţa Dumitrean, fosta şefă de la ANRP. ANAF vinde un teren din București al Elenei Udrea, aflat la a doua licitație și, deci, cu un preț redus cu 25%, dar și mai multe terenuri ale fostei șefe ANRP, Crinuța Dumitrean, iar suma totală este de 10,8 milioane de lei, adică 2,1 milioane de euro, anunţă Profit.

Citeşte şi: Bani de la stat pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească și cum intră în posesia ajutorului

Crinuţa Dumitrean este executată în urma unui dosar în care instanţa a dispus confiscarea de la aceasta a sumei de 400.000 de euro, apreciată de autorităţi ca fiind primită ca mită, chiar dacă faptele din dosarul în care a fost trimisă în judecată, în 2016, de DNA, s-au prescris. ICCJ a menținut însă „dispoziția de confiscare specială de la inculpata Dumitrean Crinuța Nicoleta a sumei de 400.000 de euro” primite mită, potrivit procurorilor DNA, de Crinuța Dumitrean de la omul de afaceri Horia Simu.

Citeşte şi: Ce pensii vor avea influencerii din România? Iată câți bani trebuie să cotizezi pentru pensia minimă

Elena Udrea a fost anchetată penal şi ulterior condamnată, în prezent fiind în închisoare pentru a executa o pedeapsă de şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În cazul ei, terenul ajuns la a doua licitaţie şi, în consecinţă, are acum preţul redus cu 25%. Elena Udrea trebuie să plătească aproape trei milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism, şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult