- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum arată Cazinoul din Constanța, pe care Radu Mazăre îl voia vândut străinilor. Lucrările de renovare sunt finalizate în proporție de 70%

15 Aug, 14:38 • Andrei Alina
Cazinoul din Constanța este reabilitat în proporție de 70%. Recent muncitorii au dat jos schelele de pe fațada Cazinoului din Constanța, iar monumentul a putut fi admirat de către personalitățile și turiștii prezenți la ceremonia prilejuită de Ziua Marinei. 

Cazinoul din Constanța este cel mai cunoscut monument istoric de pe litoralul românesc. Cazinoul pe care fostul primar Radu Mazăre dorea să-l vândă străinilor a intrat în renovări la începutul anului 2020, după aproape un deceniu de tergiversări birocratice. În luna mai, lucrările de renovare erau finalizate în proporție de 67%, conform Companiei Naționale de Investiții. Noul termen de finalizare a lucrărilor era preconizat la sfârșitul lunii martie 2024, cu un an mai târziu față de termenul inițial înaintat.

Costul lucrărilor a ajuns la peste 236 de milioane de lei (inclusiv TVA), după aprobarea noilor indicatori tehnico-economici, față de costul inițial anunțat de aproximativ 90 de milioane de lei, potrivit site-ului CNI, citat de Info sud-est.

Citește și: Fațada Cazinoului din Constanța a scăpat de schele

Restaurarea Cazinoului din Constanța, clădire-simbol lăsată în paragină de 30 de ani, este realizată de asocierea Aedificia Carpați – Remon Proiect – Profesiona Construct Proiectare și Tehnoinstal.

Licitația a fost lansată de Compania Națională de Investiții pe platforma de achiziții publice la data de 23 mai 2019, iar la 15 ianuarie 2020 au început lucrările propriu-zise.

Ultima reabilitare a monumentului a avut loc în anul 1986, timp în care s-au încercat mai multe variante. Prima dată s-a ales varianta concesiunii pe 49 de ani, cu obligația noilor proprietari de a investi în reabilitarea monumentului istoric.

Alte articole:  Gara Regală Curtea de Argeș va fi renovată. Monumentul a fost lăsat în paragină